Haberler

Erdoğan'a Karşı CHP'den Kesici

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Partisini Merkez Sağa Açma Projesi Kapsamında Bugün İlhan Kesici ve İsmail Amasyalı'nın CHP'den Milletvekili Aday Adaylığı Başvurusu Yapacağı Bildirildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın partisini merkez sağa açma projesi kapsamında bugün İlhan Kesici ve İsmail Amasyalı’nın CHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yapacağı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Türk siyasetinde Demirel ailesinin damadı olarak tanınan DPT eski Müsteşarı İlhan Kesici, Baykal’ın davetini kabul ederek, milletvekili adaylığı için bugün CHP’ye başvurusu yapacak. 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi adayı Tayyip Erdoğan’a karşı Anavatan Partisi’nin adayı olarak seçimlere giren ve çok az farkla seçimi kaybeden Kesici’nin İstanbul 1’nci bölgeden aday olacağı kaydedildi.

SERTER BAŞVURDU

CHP’de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları dün akşam 2 bine ulaştı. Bu başvuruların 210’unun kadın olduğu belirtildi. Kadın aday adaylar arasında Prof. Nur Serter de bulunurken, diğer isim Prof. Necla Arat ise henüz resmi başvuru yapmadı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Başkanı Derviş Günday da CHP’ye adaylık başvurusu yaptı. Başvuruda bulunan isimler arasında, Sultanahmet Camii eski İmamı Osman Nuri Bedir, İstanbul eski Valisi Erol Çakır, Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak ve eski hakem Cem Papila yer aldı.

CHP’nin 26 Haziran’da düzenleyeceği Mersin Mitingi’nde tüm bir seçim sürecinde kullanmayı planladığı sloganları kamuoyuyla paylaşacak. "Halkın partisi, halktan birisi", "Görev verdiniz birleştik, sıra sizde" ve "Çünkü solda yürek var" sloganları kullanılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title