Haberler

Erdemli'de Sel Baskınlarının Ardından

Güncelleme:

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası vatandaşları ziyaret eden Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever, mağduriyetlerin biran önce giderileceğini söyledi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrası hasar tespit çalışmaları başlarken, sel mağduru vatandaşları ziyaret eden Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, mağduriyetlerin biran önce giderileceğini söyledi.

Sel suları altında kalan evleri ve iş yerlerinin tespit çalışmalarının başladığını belirten Sever, tarım arazilerinde ilk belirlemelere göre 2 bin 990 dönüm üretim alanının büyük ölçüde zarar gördüğünü ifade etti. Yaşanan sel felaketiyle ilgili olarak bir açıklama yapan Sever, "Dün itibariyle Mersin genelinde özellikle Erdemli'de ve beldelerinde yaşanan sel felaketinden dolayı bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'ın talimatıyla ekibimizle sel felaketinin yaşandığı bölgeye geldik. Çalışmaları yerinde görmek ve hızlı bir şekilde neticelendirmek için buradayız" dedi.

Mağdur vatandaşlara Başbakanlık Acil Afet Başkanlığı'ndan gerekli desteğin acil olarak sağlanacağını dile getiren Sever, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve İl Afet Müdürlüğü tarafından burada bahçesi serası büyük ve küçükbaş hayvanları zarar gören, bağı bahçesi zarar gören vatandaşlarımızın tespiti yapılacaktır. İleriye dönük olarak zirai kredilerin ertelenmesiyle ilgili çalışmalarda hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesinin takipçisi olacağız. Evine sel baskını nedeniyle su giren ve zarar gören, iş yerleri zarar gören vatandaşlarımıza tespitler neticesinde Başbakanlık Acil Afet Başkanlığı'ndan kaynak ve desteği sağlayarak mağduriyetleri hafifletmek adına üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

Sever konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Felaket öğleden sonra yaşandı. Olayla birlikte Kaymakamlık başta olmak üzere devlet kurumları harekete geçti. Bugün tablo daha net bir şekilde görülüyor. İlk yapılan tespitler neticesinde 900 dönüm civarında sera, kalanı açık sebze bahçesi olmak üzere toplam 2 bin 990 dönüm büyük ölçüde zarar görmüş durumda. Yaraları en hızlı bir şekilde sarma adına biz vatandaşlarımızın yanındayız."

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, beraberindeki Mersin Milletvekili Prof. Dr. Nebi Bozkurt ile birlikte sel felaketinin yoğun olarak yaşandığı Akdeniz ve Koyuncu mahallesindeki ev ve iş yerlerinde incelemelerde bulunarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Sever Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title