Haberler

Erciyes Projesi Kapsamında Modernizasyonu Gerçekleştirilen İlk Uçak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na...

Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesinde sürdürülen ERCİYES Projesi kapsamında modernizasyonu gerçekleştirilen C-130, TUSAŞ Tesislerinde gerçekleşen tören ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesinde sürdürülen ERCİYES Projesi kapsamında modernizasyonu gerçekleştirilen C-130, TUSAŞ Tesislerinde gerçekleşen tören ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.

ERCİYES Projesi kapsamında TUSAŞ'ın ana yükleniciliğini yaptığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde bulunan 13 adet C-130E ve 6 adet C-130B uçağın ilk teslimat töreni TUSAŞ Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, ilk C-130 uçağın teslimat töreninde yaptığı konuşmada, uluslararası havacılık kurallarına uygun uçuş koşullarını sağlayacak şekilde tamamının Türkiye'de, Türk mühendisler ve teknisyenler tarafından askeri ve sivil havacılık standartlarına uygun olarak gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi:

"ASELSAN, STM, SELEX, MEGE, BiTES, MilSOFT gibi yerli sanayi firmaları TUSAŞ ile uyum ve koordinasyon içinde üzerine aldığı sorumluluğun bilincinde görevlerini yerine getirmeye çalışmışlar ve gelinen nokta itibariyle de kendine olan hak ettiklerini göstermişlerdir. Projenin başarıyla tamamlanmasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kesintisiz olarak sağlanan uçuş desteği, bilgi ve tecrübe paylaşımının önemini ayrıca vurgulamak isterim."

Proje kapsamında birinci C-130 Uçağı, uluslararası seyrüsefer ihtiyaçlarına uyumlu, yüksek harekat etkinliğine sahip, çok amaçlı görev bilgisayarı ve Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi'ne entegre olarak çalışabilen 'Yer Görev Planlama Birimi' ile gece görüş uyumlu gösterge ve aydınlatma sistemleriyle donatılmış olarak modernize edildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Silahlı Kuvvetler temsilcilerinden oluşan ilk yerli Sertifikasyon Otoritesi tarafından 'Tamamlayıcı Tip Tasarım Onay Belgesi' yayınlanarak modernizasyon kapsamındaki uçakların uçuşa elverişliliği belgelendirildi. Ayrıca Proje kapsamında, alt yüklenicilik sözleşmeleri ile yerli firma olan ASELSAN, STM, Aydın Yazılım, SELEX, MEGE Teknik, BiTES, MilSOFT firmaları da rol aldı. ERCİYES Projesinde, Yer Görev Planlama Birimi ve 1 adet Prototip Uçak'ın (C-130 E) Kabul Testleri tamamlandı ve teslimatı gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Kaya Türkiye Erciyes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title