Haberler

Er: "Yeni İş Mahkemeleri İvedilikle Açılmalıdır"

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Mersin Adliyesi’nde bulunan 5 iş mahkemesinin, dava sayılarının yoğunluğu nedeniyle yeterli olmamasından dolayı yeni iş mahkemelerinin açılması için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Mersin Adliyesi'nde bulunan 5 iş mahkemesinin, dava sayılarının yoğunluğu nedeniyle yeterli olmamasından dolayı yeni iş mahkemelerinin açılması için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Er, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mersin merkez adliyesinde 6 iş mahkemesi görev yapmakta iken bir tanesinin kapatılması sonucu bu sayının 5'e düştüğünü, mevcut iş mahkemelerinin yeterli olmamasından dolayı duruşma günlerinin en erken 6 ay sonraya verilmesi nedeniyle duruşmaların akşam geç saatlere kadar sürdüğünü söyledi. Er, bu sebeple avukatlardan ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine, Mersin Adliyesi'nde yeni iş mahkemelerinin açılması için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Mevcut hali ile 1. İş Mahkemesi'nin tespit, diğerlerinin de alacak davalarına baktığını ifade eden Er, "Son zamanlarda avukatlarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayet üzerine, Adalet Bakanlığı'na başvurma zaruriyeti doğmuştur. Dava sayılarının yoğunluğu nedeniyle, hakimlerimiz duruşma günlerini en erken 6 ay sonraya vermeye başlamışlardır. Ayrıca, duruşmalar akşam geç saatlere kadar sürmektedir. Yine Bilirkişilik Yasası'nda yapılan değişiklik ve uygulamalarla hukukçu bilirkişilerin görev yapamayacağı, rapor veremeyeceği de düşünüldüğünde, hakimlerin işlerinin daha da artacağı ve zorlaşacağı aşikardır. Bu sebeplerle yeni iş mahkemelerinin açılması ivedilikle gerekmektedir. Şimdiden önleminin alınmaması halinde, daha çok ve telafisi olmayan zararlar ortaya çıkacak ve adaletsizliklere yol açacaktır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Ali Er Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title