Haberler

'Engelsiz Bakış" Fotoğraf Sergisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sergiden detaylar- BUÇAD başkanı Başak Yeğinbiçer'in konuşması- Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör'ün konuşması Bursa'da "Engelsiz Bakış" fotoğraf sergisi Bursa'da, Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD) tarafından düzenlenen "Engelsiz Bakış" başlıklı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sergiden detaylar- BUÇAD başkanı Başak Yeğinbiçer'in konuşması- Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör'ün konuşması Bursa'da "Engelsiz Bakış" fotoğraf sergisi Bursa'da, Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD) tarafından düzenlenen "Engelsiz Bakış" başlıklı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.Serginin açılışına Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, Altı Nokta Körler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Tuncay Yıldız, Koşan Adam lakaplı Milli Engelli Atlet Kemal Özdemir ve çok sayıda BUÇAD üyesi katıldı.BUÇAD başkanı Başak Yeğinbiçer, Eker Meydanı'ndaki serginin açılışında yaptığı konuşmada, henüz yeni kurulan bir dernek olduklarını söyledi.Burada genç yaşlı engelli engelsiz gibi yaftalardan arındırılmış olarak herkesin toplumda eşit haklara sahip olmasını savunduklarını belirten Yeğinbiçer, "Bunu iş hayatında destekliyoruz. Aynı şekilde sirayet ettirmek istiyoruz ki sosyal toplumlarda çeşitliliğin renklerini hep birlikte yaşayalım. Bunun için engelsiz fotoğraf sergimizi düzenledik. Engelsiz mekanlara dikkat çekmek istiyoruz. Engelli oldukları halde hayata tutunan bireylerin başarısını taçlandırmak istiyoruz" diye konuştu.Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör de fotoğrafların gerçekten düşündürücü olduğunu söyledi.Güngör, engelli insanların yaşama ne kadar tutunduklarını her türlü zorluğa rağmen hiçbir şeyden yılmadıklarını kendilerine gösterdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: "Bizlere düşen aynı toplum içerisinde sorunun bir parçası olan bu toplumda yaşayan engelsiz bireyler olarak bu konuya duyarlılık göstermemiz, bu sorunu içselleştirmemizdir. Son yıllarda devletimiz özellikle engellilerle ilgili birçok yasayı ortaya koydu. Bu konuda iyi bir çabamız var. Engellilerle ilgili yasayı çıkardık. Denetimlerimiz devam ediyor. Mahalli idarelerimiz de engelli vatandaşlarımızın engelsiz vatandaşlar gibi toplumsal yaşamın her alanında düzenleme yapmaya çalışıyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Tuncay Yıldız Ekrem Demiröz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title