Haberler

Engellilere "Meditasyon" Eğitimi

Muratpaşa Belediyesince Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de düzenlenen meditasyon eğitimleriyle özel çocukların kendilerinin çok sevildiği enerjisini hissetmesi amaçlanıyor.

Muratpaşa Belediyesince Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de düzenlenen meditasyon eğitimleriyle özel çocukların kendilerinin çok sevildiği enerjisini hissetmesi amaçlanıyor.

Muratpaşa Belediyesinin, Şirinyalı Mahallesi'nde engellilere yönelik yaşam alanı olarak düzenlediği Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de, "özel çocuklara yönelik meditasyon eğitimleri" başladı.

Engelli bireylerin gündelik yaşamdan kopmamaları için düzenlenen kafede herkese açık olan eğitimlere nefes egzersizleriyle başlayan çocuklar, eğitmenlerinin kendileri için kurduğu hayal dünyasında dağların zirvelerinden denizin en derin noktalarına dolaşıyor. Bu yolculuk sırasında bazen karşılaştıkları bir koyunu seven özel çocuklar, yolda karşılaştıkları bir çiçeğin kokusunu hissetmeye çalışıyor, rüzgarın sesini dinliyor.

Engelsiz Kafe'de özel çocuklar için gönüllü eğitmenlik yapan Selda Kotan, çocukların iç huzurlarının farkına varmaları ve bunu dengelemeleri için meditasyon eğitimine başladıklarını söyledi.

Yaklaşık 1 saat süren eğitimde özel çocukların var olma duygusunu ve evrendeki her şeyin onları sevdiğini hissetmelerini sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Kotan, çocukların gösterdiği uyum ve ulaştıkları konsantrasyonla kendisini şaşırttığını ifade etti.

Kotan, "O kadar çok güzel bir uyum sağladılar ki, inanılmazdı. Çok güzel odaklandılar. Söylediğim cümleleri hayal dünyalarında çok güzel yaşadılar ve yansıttılar." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Muratpaşa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title