Haberler

Engelliler Yemekte Buluştu

Güncelleme:

Engelli Vatandaşlarımız, Yalova Belediyesi Katkılarıyla Tatilpark Tesislerinde Düzenlenen Gecede Bir Araya Geldiler.

Engelli vatandaşlarımız, yalova belediyesi katkılarıyla tatilpark tesislerinde düzenlenen gecede bir araya geldiler. Geceye Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Sosyal Hizmetler Müdürü Serap Şenocak, engelliler ve aileleri katıldılar.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Yalova Belediyesi Engelli Koordinatörü ve Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan yaptı.

Arslanhan konuşmasında Yalova İşitme Engelliler Derneği Başkanı Osman Aykan'ı yanına alarak İşitme Engelliler Derneği'nin aldığı kararla Yeni Yaşam Engelliler Derneği'ne katıldığını, bu yüzden çok mutlu olduklarını belirtti. Osman Aykan'ın vücut diliyle yaptığı teşekkür konuşmasını da tercüme eden Murat Arslanhan yaptığı konuşmasında; "Buradaki insanlardan uzak durmak gerekmiyor.

Onların dertleriyle yoğrulmak gerekiyor. Bizimde dertlerimiz oluyor zaman zaman ifade ediyoruz ama engellilere o fırsatı vermiyoruz. Onlara yaşamlarında imkan verildiğinde neler yapabildiklerini görüyoruz. Bu yaz ilk defa sahilimizde tekerlekli sandalyeler rahatça gezdi ve fazlasıyla dışarı çıktılar. Halkımız Yalova'da ne kadar çok engelli vatandaş varmış dedi. Emin olun daha evlerinden çıkamayan bir çok kişi var.Yalova Belediye Başkanımız Yakup B. Koçal'a bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Arslanhan'ın ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; "Yaz aylarında insanlar kendi kendilerine Yalova'da ne kadar çok engelli varmış dedi. Bu vatandaşlarımız eskiden yok muydu? O zaman da vardı. Ama o zamanlar, kendi başlarına evlerinde oturuyorlardı. Sokağa çıkamıyorlardı.

Bu insanlar yavaş yavaş Yalova'nın gündemine, ülkenin gündemine girdikçe bir şeyler olmaya başladı. Tabiki her şey hallolmadı. Bardağın boş tarafını, dolu tarafını iyi bilmemiz lazım. Yöneticiler, halk kısaca herkes o boş tarafı doldurma gayreti içinde olmalıdır. Şöyle bir düşünce var; 'Spor, futbol, siyasetin üstünde' diyorlar. Aslında engelliler, onların sorunları, çözüm aramalar her şeyin üstünde. Siyasiler, insanlar engelli vatandaşlarımızı siyasetin üstünde görüyor ve onların sorunlarının çözümü için birlikte hareket edebiliyorlar.

Yalova'da da bazı sorunlar var. 3 Aralık Günü kardeşlerimiz ziyarete geldiğinde sorunlarını ilettiler. Bunların çözümü için söz verdik. Çok zor şeyler değil. Başta belediyemiz ve diğer kamusal alanları, ibadethaneleri, ortak kullanım alanlarını gözden geçireceğiz. Rampaların yeterliliğini sağlayacağız" dedi. Konuşmasının ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, engelli vatandaş Cemil Aydın'a akülü sandalye hediye etti.

Başkan Koçal'dan sonra bir konuşma yapan Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban; "Valimiz Dursun Ali Şahin, daha önce hazırlanmış programından dolayı aramızda bulunamıyor. Kendisinin sizlere selamlarını getirdim. Böylesine güzel bir akşamda aranızda bulunmaktan keyif ve memnuniyet duymaktayım" dedi ve Murat Arslanhan'a çiçek takdim etti.

Hem hüzün hem eğlence vardı

Dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği gecede, engelliler okudukları şiirlerle davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Engelli vatandaş Nazlı Yılmaz gecede şiir okurken, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz'u da sahneye şiir okuması için çağırdı.

Yılmaz'ın isteğini kırmayan Yavuz da gecede bir şiir seslendirdi. Gecenin belkide en duygulu anlarından biri ise spastik engelli Samet Canoğlu'nun İstiklal Marşı'nı okumasıydı. İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını da hiç takılmadan ezbere okuyan Samet'i davetliler uzun süre ayakta alkışladı. Gece müzikler eşliğinde düzenlenen eğlencenin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title