Haberler

Engelliler kurslarla hayata bağlanıyor

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Hatay Engelli Koordinasyon Merkezi'ndeki engelliler, hobi amaçlı el sanatı ve müzik kurslarına katılarak, beceri kazanmaya çalışıyor.

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Hatay Engelli Koordinasyon Merkezi'ndeki engelliler, hobi amaçlı el sanatı ve müzik kurslarına katılarak, beceri kazanmaya çalışıyor.

Tezgahlarda ipek şal ve kravat dokuyan bedensel engelliler, el emeği göz nuruyla ortaya çıkardıkları ürünlerle mutlu oluyor.

Merkezdeki bilgisayar ve web tasarımı eğitimine katılan engelliler ise istihdam amaçlı açılan bu kursun ardından iş bulabilecekleri ümidiyle derslere katılıyor.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl eylülde hizmete giren merkeze bugüne kadar 115 engelli başvurduğunu söyledi.

Merkezde hobi amaçlı resim ve müzik, istihdam garantili bilgisayar ve ipek dokuma kursu verildiğini ifade eden Lekesiz, ilginin yoğun olmasını sevinçle karşıladıklarını belirtti.

Engelli Koordinasyon Merkezi'nde engellilerin hayata tutunmaları için çaba gösterildğini vurgulayan Lekesiz, şöyle devam etti:

"Engelliler, yaşama sevinçlerini, sosyal hayata, istihdama katılabilmenin ve üretmenin zevkini alıp ailelerine yük olmadan aktif şekilde çalışıyor. Merkezimizde istihdam ve hobiye yönelik kurslar var. Resim, müzik, ipek dokumacılığı, bilgisayar gibi kurslara gelen engelliler hem burada diğer arkadaşlarıyla güzel vakit geçiriyor hem de beceri kazanıyor. Merkeze, şu ana kadar 115 engelli müracaat etti ve bunlardan 50'si sertifika aldı. 76 kişi kurslara devam ediyor."

Kurslara katılarak sertifika alan engellilerin istihdam edilmesi için de çalıştıklarını belirten Lekesiz, burada üretilen resim, ipek dokuma gibi ürünlerin resmi kurum ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere vatandaşlar tarafından satın alındığını dile getirdi.

Lekesiz, merkezdeki kursalara katılan engellilerin yaşama sevincinin arttığını, bunun aileye ve topluma da yansıdığını anımsattı.

Doğuştan bedensel engelli Arzu Dalyan ise yaklaşık bir yıldan beri geldiği merkezde ipek dokuma kursunda güzel şeyler öğrenmeye çalıştığını kaydetti.

İlkokul yıllarına kadar hiç yürüyemediğini, tedaviyle ayakta durmayı başardığını vurgulayan Dalyan, kurs sayesinde yaşama sevinçlerinin arttığını, evde boş oturmaktan kurtulduklarını anlattı.

Görme engelli Kardelen Duymaz da çaldığı orgla müzik kursundaki arkadaşları ile güzel vakit geçirdiğini belirtti.

Müzik kursuna katılan bedensel engelli Doğan İshakoğlu ise daha önce yüzme sporuyla ilgilendiğini, Türkiye geneli yarışlarda derece elde ettiğini belirterek, zamanının büyük bölümünü merkezde geçirdiğini ifade etti.

Müzik kursunda duba çalmayı öğrendiğini ve keyifli vakit geçirdiklerini ifade eden İshakoğlu, engellileri evde oturmak yerine merkezdeki etkinliklere katılmaya davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Celalettin Lekesiz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title