Haberler

Engelliler Kurslarla Hayata Bağlanıyor

Hatay Engelli Koordinasyon Merkezi'ndeki engelliler, el sanatları ve enstrüman kurslarıyla beceri kazanmaya çalışıyor Vali Lekesiz: "Merkeze şu ana kadar 115 engelli müracaat etti ve bunlarda...

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Hatay Engelli Koordinasyon Merkezi'ndeki engelliler, hobi amaçlı el sanatı ve müzik kurslarına katılarak, beceri kazanmaya çalışıyor.

Tezgahlarda ipek şal ve kravat dokuyan bedensel engelliler, el emeği göz nuruyla ortaya çıkardıkları ürünlerle mutlu oluyor.

Merkezdeki bilgisayar ve web tasarımı eğitimine katılan engelliler ise istihdam amaçlı açılan bu kursun ardından iş bulabilecekleri ümidiyle derslere katılıyor.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl eylülde hizmete giren merkeze bugüne kadar 115 engelli başvurduğunu söyledi.

Merkezde hobi amaçlı resim ve müzik, istihdam garantili bilgisayar ve ipek dokuma kursu verildiğini ifade eden Lekesiz, ilginin yoğun olmasını sevinçle karşıladıklarını belirtti.

Engelli Koordinasyon Merkezi'nde engellilerin hayata tutunmaları için çaba gösterildğini vurgulayan Lekesiz, şöyle devam etti:

"Engelliler, yaşama sevinçlerini, sosyal hayata, istihdama katılabilmenin ve üretmenin zevkini alıp ailelerine yük olmadan aktif şekilde çalışıyor. Merkezimizde istihdam ve hobiye yönelik kurslar var. Resim, müzik, ipek dokumacılığı, bilgisayar gibi kurslara gelen engelliler hem burada diğer arkadaşlarıyla güzel vakit geçiriyor hem de beceri kazanıyor. Merkeze, şu ana kadar 115 engelli müracaat etti ve bunlardan 50'si sertifika aldı. 76 kişi kurslara devam ediyor."

Kurslara katılarak sertifika alan engellilerin istihdam edilmesi için de çalıştıklarını belirten Lekesiz, burada üretilen resim, ipek dokuma gibi ürünlerin resmi kurum ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere vatandaşlar tarafından satın alındığını dile getirdi.

Lekesiz, merkezdeki kursalara katılan engellilerin yaşama sevincinin arttığını, bunun aileye ve topluma da yansıdığını anımsattı.

Doğuştan bedensel engelli Arzu Dalyan ise yaklaşık bir yıldan beri geldiği merkezde ipek dokuma kursunda güzel şeyler öğrenmeye çalıştığını kaydetti.

İlkokul yıllarına kadar hiç yürüyemediğini, tedaviyle ayakta durmayı başardığını vurgulayan Dalyan, kurs sayesinde yaşama sevinçlerinin arttığını, evde boş oturmaktan kurtulduklarını anlattı.

Görme engelli Kardelen Duymaz da çaldığı orgla müzik kursundaki arkadaşları ile güzel vakit geçirdiğini belirtti.

Müzik kursuna katılan bedensel engelli Doğan İshakoğlu ise daha önce yüzme sporuyla ilgilendiğini, Türkiye geneli yarışlarda derece elde ettiğini belirterek, zamanının büyük bölümünü merkezde geçirdiğini ifade etti.

Müzik kursunda duba çalmayı öğrendiğini ve keyifli vakit geçirdiklerini ifade eden İshakoğlu, engellileri evde oturmak yerine merkezdeki etkinliklere katılmaya davet etti. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Celalettin Lekesiz Celalettin Lekesiz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title