Haberler

"Engelliler Her Alanda Hayata Dahil Olmaları Konusunda Desteklenmelidir"

Güncelleme:

Engelliler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sorunlarını anlatıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

10-16 mayıs engelliler haftası nedeniyle AK Parti grup toplantısına davet edilen engelliler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sorunlarını anlatıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ak parti Özürlü Koordinasyon Merkezi Başkanı Dr.M. Murtaza Yetiş'in birebir ilgilendiği ziyaret Ankara AK Parti il teşkilatı sosyal işler başkanlığı ve Genel Merkez ÖKM ile ortaklaşa düzenlendi. Ziyarette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a annesi rahmetli Tenzile Erdoğan hanımefendi ile kendisinin halıya dokunmuş resmi hediye edildi. Başbakan ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan AK Parti Adıyaman milletvekili Dr M. Murtaza Yetiş "engelliler her alanda hayata dahil olmaları konusunda desteklenmelidir"dedi. AK Partinin birçok konuda olduğu gibi dezavantajlı grupların desteklenmesi hususunda da birçok açılıma imza attığını belirten Yetiş, "Özürlü haklarının korunmasına yönelik dünyadaki en iyi örneklerle paralel çalışmalara iktidarımız zamanında öncülük edilmiştir." dedi. Engelliliğin gündem olmayı hak etmeyen bir dönemden, engellilerimizin önündeki tüm engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik yeni yasaların çıkarıldığı bir döneme gelindiğini" ifade eden Yetiş "ilk defa geniş hakları özürlü kardeşlerimize tanıyan 5378 sayılı özürlüler yasası Ak Parti iktidarlarına nasip olmuştur. İnsan merkezli, insana hizmeti hakka hizmet olarak gören bir zihniyetin iktidar olması ile yıllarca terk edilen, konuşulmayan engelli hakları bugün yasalarla korunur hale gelmiştir.

Hizmeti kutsal bir alan olarak gören Ak Partinin sosyal politikalarının eseri olan bu yasa ile bu alanda ilk denilebilecek birçok hak özürlü vatandaşlarımıza sunulmuş oldu. Ardından çıkarılan torba yasa içindeki ek maddeler, yönetmelikler, KHK' ler ile bir çok özürlü problemi ortadan kaldırılmıştır. Elbette bu haklar özürlü kardeşlerimize sunduğumuz teknik ve maddi haklardır. Bundan da öte onların sosyal hayatta var olmalarını sağlayacak,katılımlarını artıracak, ulaşılabilirlikleri önündeki her tür engelin kaldırıldığı, kendilerini değerli birer vatan evladı olarak görecek manevi desteğe de ihtiyaçlarının olduğu unutulmamalıdır. Bu kardeşlerimize bir şekilde dokunmamız, onların gözlerindeki umudu görüp, onlarla iletişime geçmemiz çok önemlidir."dedi.

Engellilerimizin yaşam kalitelerinin artırılmasına yönelik çalışmalar konusunda,onlarla temasa geçme,sorunları dinleme ile ilgili AK Parti Özürlü Koordinasyon merkezi olarak çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirten Yetiş, İl ökm'lerinin illerinde çok yakında daha faal bir şekilde illerindeki özürlülerle temasa geçeceklerini belirtti. Dr.M.Murtaza Yetiş "Bu duygu ve düşüncelerle engelli haftasını tekrar kutluyorum"dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Murtaza Yetiş Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title