Haberler

Engelliler Haftası'nda Renkli Kutlama

Kırıkkale'de 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Engelliler Haftası renkli görüntülere sahne oldu.

Kırıkkale'de Sosyal Hizmetler, Milli Eğitim Müdürlüğü, Altı Nokta Körler, İşitme engelliler ve Dostlar Derneği ile Belediyenin katkıları ile 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Engelliler Haftası renkli görüntülere sahne oldu.

Büyük Engelsiz Yürüyüşü ile başlayan etkinlik, Mehteran Takımı eşliğinde engelliler ve protokol üyelerinin Zafer Caddesi'nde başlayan yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'ndan geçilerek MKE Kurumu Açık Hava Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinlikte Eski Emniyet Genel Müdürü ve Ak Parti Kırıkkale Milletvekili adayı Oğuz Kağan Köksal engellilerle halay çekip, oyunlar oynadı.

Kırıkkale Belediyesi önünden Mehteran Takımı eşliğinde protokol, engellilerle ailelerinin katıldığı yürüyüş büyük ilgi gördü. Etkinlikte konuşan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Recep Dağdelen, Kırıkkale'de engelli ve sivil toplum kuruluşları olarak yaklaşık 6 bin civarında üyeye sahip olduklarını belirtirken, "Ancak üyelerimizi sokaklarda göremiyoruz. Bunun nedenlerinin başında ise Kırıkkale'nin fiziki yapısının engellilere yönelik olmamasıdır" dedi.

Dünyada ve ülkemizde yaşayan insanların azımsanbayacak bölümünün engellilerden oluştuğunu belirten Sosyal Hizmetler Müdürü Zühtü Bozdemir, "Artık günümüzde özürlülük gizli veya hayırseverlik konusu olarak kabul edilmemekte, insan hakları meselesi olarak kabul edilmektedir. Özürlülerin topluma dahil edilmesi amacıyla yapılan her türlü düzenleme ve iyileştirmeler de bu hakkın doğal bir sonucudur. Unutulmamadır ki, yaşamın son anına kadar her sağlıklı insan bir özürlü adayıdır" dedi. Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev ise engellerin beyinde olduğunu ifade ederken, "Eğer insanoğlu isterse, arzularsa, düşünürse, çaba sarfederse bu engellerin hepsini aşar. Engelleri aştıkça da kendine güveni ve mutluluğu artar. Herkese sağlık, mutluluk engelsiz bir yaşam diliyorum" diye konuştu.

Ekinlik kapsamında engelliler müzik eşliğinde oyunlar oynayıp, halay çektiler. Engellilerin oyununa eski Emniyet Genel Müdürü ve Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan köksal da eşlik etti. Köksal, 'Engelliler Haftası'nı, tüm engelliler için geleceğinin bir umut olmasını diliyorum. Devletin en önemli görevlerinden birisi, engelli vatandaşına imkan sağlamak, onlara hizmet etmektir" dedi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik, halk oyunları ekiplerinin gösterisi, şiir dinletisi ve müzik eşliğinde sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title