Haberler

Engelliler Haftası

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan İkiz, mesajında, toplumda her ferdin olduğu gibi engellilerin de temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini ifade etti.

Engellilerin hayatın her alanlarında varlık göstermeleri için herkese görev düştüğünü aktaran İkiz, şöyle devam etti:

"Engellilik sadece kişinin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması noktasında gerekli adımları atıyoruz. Devletimiz de engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütüyor."

İkiz, Havza Belediyesi olarak engelli vatandaşların sorunlarına samimiyetle eğildiklerini anlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için özveriyle çalıştık. Havza Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezimiz ile hem engellilerimizin sosyal hayata katılması için kurslar hem de onlara yardımcı olabilecek işaret dili kursları açtık, açmaya devam ediyoruz. Engelliler Haftası'nın toplumdaki hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ederek, tüm engelli kardeşlerimi ve ailelerini sevgiyle kucaklıyor, onlara sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Murat İkiz Havza Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title