Haberler

Engelliler Gününe Damga Vurdular

3 Aralık Engelliler günü nedeniyle Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği Çark Caddesinde eylem yaptı.

3 Aralık Engelliler günü nedeniyle Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği Çark Caddesinde eylem yaptı. Eylemde engelli yolu olmadığı için birçok işyeri protesto edilirken bir engelli vatandaş engelli aracıyla kaldırımdan inerken düştü.

Yapılan eyleme Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Sadettin Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, Sapanca Meslek Yüksek Okulu Peyzaj ve Süsü Bitkileri Bölüm öğrencileri, Sakarya Üniversitesi Toplum Gönüllüleri öğrencileri, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu 7'inci sınıf öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eylem, Çark Caddesinin başından kortej yürüyüşüyle başladı. Çark Caddesinde yürüyen engelliler birçok iş yerinin engelli girişi yolu olmadığı için işyerlerini protesto etti. Protesto esnasında bir engelli vatandaş olması gerekenden daha dik olan kaldırımdaki bir rampadan inerken yere düştü.

Attıkları sloganlarla engellilere dikkat çeken grup, yürüyüşün ardından Çark Caddesinin sonunda basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Selim Özen, "Türkiye'de nüfusun yüzde 12.29'u yani 8.5 milyon kişi engelli bu özel insanlarımızın ebeveynlerini de içine aldığımızda ülke nüfusumuzun üçte biri doğrudan veya en direkt etkilenmekte. Şehrimizde bir çok proje hayata geçirilerek hem engelli hem de sağlıklı bireylerimizin sosyal hayata artı değerler katmış olmanın gururu ile bizlerde sizler gibi fırsat verildiğinde üreten, hayata yaşama hakkı katan bireyleriz. Bizler bu şehirde samimiyetle varış ve değerli devlet adamlarımızdan, yerel yöneticilerimizden ve özellikle yerel seçimlerde bu görevlere talip olan siyasilerimizden beklentilerimiz toplumun dezavantajlı kesimini oluşturan engelli bireylerimizin sosyal yaşamda var ederek karar alma ve karar verebilmek adına fırsat vermelerini sorunların çözümüne yönelik politika ve programların hayata geçirmeleri ve yazılı görsel metinlerde kalmadan var etmeleri, toplumun tüm kesimlerini ötekileştirmeden birlikte sosyal projeleri gerçekleştirilmeleri ve farkımıza karşı farkındalık yaratmalarını istemekteyiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından etkinlik son buldu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sadettin Yılmaz Sapanca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title