Haberler

Engelli Yasin THY'ye Dava Açacak

Güncelleme:

THY'ye ait uçaktan engelli oğullarıyla indirilen Yılmaz ailesi, Atatürk Havalimanında mağdur olduklarını ve dava açacaklarını söyledi.

Dünyada 50 kişide görülen,kemiklerin gelişimini önleyen bir hastalığa yakalanan Yasin Yılmaz dün akşam ailesiyle birlikte umre ziyareti için İsviçre'den İstanbul'a geldi. THY uçağına binmek için geldikleri Atatürk Havalimanı'nda THY tarafından kendilerine Yasin Yılmaz'ın özel bir hasta olduğu için 48 saat önceden haber verilmesi gerektiği ve uçakta hazırlık yapılmadığı için uçamayacağı bildirildi. Bunun üzerine Yasin Yılmaz'ın anne ve babası THY yetkililerine İsviçre Havayolları uçağında kendilerinden bir şey istenmediğini bildirmelerine rağmen Yılmaz ailesi Medine'ye uçamadı

"SEVGİLİLER GÜNÜNDE PEYGAMBERİMİZİN HUZURUNDA OLACAKTIK"

Bugün THY uçağına binmeden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere bir açıklama yapan Yasin Yılmaz'ın annesi Ayşe Yılmaz oğlunun solunum cihazının beraberinde olduğunu belirterek şunları söyledi: Oğlumun en büyük isteklerinden birini gerçekleştirmek için umreye gitmek üzere İstanbul'a geldik. Buradan aktarmalı olarak Medine'ye gidecektik. İşlemlerimiz yaptık,pasaport kontrolundan sonra uçağa geçtik. Ancak uçak içerisine geçtiğimiz de bizim kendimize ait bu aletle uçamayacağımızı söylediler. İlk kez böyle birşeyle karşılaştık. Yaklaşık 40-45 dakika uçak içerisinde konuyu tartıştık ve aşağıya indirdiler. Sevgililer gününde sevgili Peygamber Efendimizin huzurunda olacaktık. Kısmet değilmiş. Mağdur olduk. Dönüşümüzde dava açacağız.

Gazetecilerin '48 saat önceden haber vermeniz gerekiyormuş, bu haberi verdiniz mi?" şeklindeki sorusuna ise, baba Ertan Yılmaz ise 'Sanırım bilet işlemini yapan şirket bildirmemiş" diye cevap verdi.

Dün akşam uçaktan indirilerek Medine'ye uçamayan Yılmaz ailesi THY tarafından gece otelde misafir edildi ve bugün de Business Class'da uçuruldu.

THY, "DAKİKADA 3 LİTRE OKSİJEN KULLANIYOR"

Yasin Yılmaz'ın uçurulmama nedeninin yolcunun can güvenliği olduğunu belirten THY yetkilileri bu konuda şunları söyledi: Yasin çok özel bir hasta. Evet kendi cihazı ile bir kriz geldiği anda yaşamını sürdürüyor. Ancak biz şirket olarak bu durumda rizikoya giremeyiz. Hasta rapora göre kriz geldiği anda dakikada 3 litre oksijen kullanıyor. Havada olursa bu bir rizikodur. Bunun için de bize 48 saat önceden haber verilmesi gerekir. Bu oksijeni sağlayacak özel tüpleri uçağa koymamız lazım. Yolcu bu nedenle uçamamıştır. Bu gün şartlar yerine getirildi ve uçuyorlar.

Yasin Yılmaz daha sonra anneşi Ayşe Yılmaz, Babası Evrtan Yılmaz ve Ablası Yasemin Yılmaz ile birlikte umre için Medine'ye uçtu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasemin Yılmaz İsviçre Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

eaglecall@core.de:

sevgililer gününde peygamberin yaninda olacaklarmis. bu sacmaliga ne diyeyim

15
19
yanıtYanıtla
memomehmet@hotmail.com:

tabii roma'ya gitse, kültürlü, Ileri görüslü, modern olur. mekke'ye gidiyor diyer sacmalik. zaten sacma olan birsey'in hangi ülkede kutlandigi ne Kadar önemli?? eger sen sevgililer gününe önem vermiyorsan, bunu kendine sakla. insanlar sevgililer gününü nerde gecirmek istiyorlarsa gecirsinler, insanlar neye önem veriyorlarsa versinler. onlarin özgürlüklerine degil karismak, yorum bile yazamazsin. yazarsan bende bu yorumu yazarim. hadi cevap ver. neyi sacma buluyorsun? romada sevgililer gününü gecirmeyi de sacma buluyormusun?

yanıt0
yanıt0
CImenoguz@live.se:

THy yollari Can Guvenlikleri icin ucurmamish Bide Dava acacam diyor' ! Mekke ye gitsen ne MEdineye gitsen ne AKlin bes karis havada !

14
12
yanıtYanıtla
memomehmet@hotmail.com:

sen nereden biliyorsun? akil kac karis-havada ölcme cihazi kesfettin, onlarin üstünde ölctünde, bilim dünyasi icin ödül aldinda bizimmi haberimiz yok? bazi harfleri büyük yazarak ibadeti siyasete karistiriyorsun, senin derdin ümreye gittikleri icin. THY ne zamandan beri kiymetli oldu sizin icin? daha gecen güne Kadar 'thy'de makyaj yasaklandi' vs gibi yorumlqr yazarak THY'yi kötülüyordunuz. ne Zaman dönüverdiniz? yoksa zaten dönekmisiniz siz??hadi onlar mekke'ye gitse ne olur, medine'ye gitse ne olur. peki sana soru: sen bu yorumu yazsan ne olur, yazmasan ne olur? kendini tatmin mi etmeye calisiyorsun? hatta sen yasasan ne olur, yasamasan ne olur? ama insallah senin basina gelmez, senin cocugun özürlü olmaz, sen bu tür sorunlar yasamazsin.

yanıt0
yanıt0
Spartaküsmuratugudan@gmail.com:

Buraya böyle yorum yapan karektersiz ve serefsiz insanlar bilsinki, ben bu insanlari Isvicre,den taniyorum. Cocugun az bir ömrü kaldi, evlatlarina son görevlerini ve isteklerini yerine getirmek icin yollardalar. Bu insanlar hakkinda kötü yazanlarin cezasini Cenab-i hak versin.... Allah sizede acilarin en büyügünü tattirsin...

5
3
yanıtYanıtla
teyyareantep_boy@hotmail.com:

Hersey pilotun insiyatifinde.Hemen turk hava yollarina mal etmeyin olaylari.bu tip insanlar benim icin vatan hayini kategorusinde.Butun dunyanin tercih ettigi havayolunu su 3 5 zibidi

2
4
yanıtYanıtla
memomehmet@hotmail.com:

teyarrenin bir tane yorumu silinmis. benim yorumumda.teyarre bu aile'yi yurtdisinda yasadigi icin, her besin'de domuz eti oldugu icin zibidi diye tanimlamisti. teyarre hani türk alfabesindeki harfler? belli ki yabanci klavye kullaniyorsun. sen nerede yasiyorsunda yabanci klavye kullaniyorsun????

yanıt0
yanıt0
Spartaküsmuratugudan@gmail.com:

Yolda görseniz yüzüne tükürmeyeceginiz, antisosyal Internet fareleri. Allah Bilir ömrünüzde ucak bile görmemissinizdir, bu masum insanlarin, havaalaninda sakat evlatlariyla, ve asagilanarak 15 Saat bekletilmeleri, size zevk veriyor degilmi cünki siz zaten bu tür seyler zevk aliyorsunuz, sizin besin kaynaginiz bu. Zaten sizin gibi insan müsvetteleri yüzünden bu dünya kötüye gidiyor...

4
1
yanıtYanıtla
Dadaş Muzomuzaffer_okmen@hotmail.com:

En büyük sevgi Allah ve Resuli Ekrem'in sevgisidir... Sevgiyi bedenlerin birleşmesi sanan et düşkünü kediler sevgi nedir bilmezler yahut yanlış bilirler.

4
1
yanıtYanıtla
Spartaküsmuratugudan@gmail.com:

Lütfen yorumumu yayinlayin, digerleri hic tanimadiklari, insanlara zibidi diyebiliyorsa ve yayinlaniyorsa, benim sarfettigim kelimelerde onlarinkinden daha kötü degil. Ve bu sizin tarafsizliginiz bakimindanda gayet önemli...

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title