Haberler

Engelli Suriyeli Sığınmacılara Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki çadır kentte barınan engelli Suriyelilere, 23 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki çadır kentte barınan engelli Suriyelilere, 23 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Tekerlekli sandalyelerin dağıtım töreni, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Suriyeli engelli mültecilerle bir araya gelen Vali Dalmaz, ilk olarak tekerlekli sandalye sahipleri ile sohbet ederek başka bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Yetkililerden de bilgi alan Dalmaz, çadır kentte bir gezinti yaparak Suriyeliler ile sohbet etti. Tekerlekli sandalye dağıtımından mutlu olduğunu belirten Dalmaz, "Baskı ve zulüm altında olan insanlara yardım etmek, bizim tarihimizde ve büyük devlet olma vasfımızda var. Yanı başımızda cereyan eden bu baskı ve şiddete, bizim tarafımızda hem dini hem milli anlamda bağımız bulunan Suriye'ye sessiz kalmamız mümkün değildir. Baskı ve şiddet altında olan insanlarımızı biz orada nasıl tutabiliriz, kendi yurtlarından ayırmadan orada nasıl yardım edebiliriz, biz şimdi millet ve devlet olarak onu yapmaya çalışıyoruz. Tabi bu anlamda Türkiye genelinde bulunan iş adamlarımızın ve derneklerimizin canla başla çalıştığını görüyorum. Bu, bizim en önemli bulduğumuz bulgulardan birisidir" diye konuştu.

Dalmaz, beraberindeki heyet ile birlikte Karkamış çadır kent içerisinde verilen eğitim ve sosyal faaliyetleri de inceleyerek, Suriyelilerin oluşturduğu voleybol takımının oynadığı dostluk maçının ilk atışını yapıp maçı izledi. Vali Dalmaz'ın çadır kent ziyaretine; Karkamış Kaymakamı Mustafa Gül ve kurum amirleri de katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Dalmaz Gaziantep Karkamış Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title