Haberler

Engelli Şahsa Hatalı Rapor Verildiği İddiası

Güncelleme:

Gaziantep'te felçli ve iki gözü görmeyen vatandaşın bakıcılarına maaş bağlanması için başvurduğu mahkeme, hastanenin 'vasiye gerek yok' raporu ile vasi tayinini durdurdu.

Gaziantep'te felçli ve iki gözü görmeyen vatandaşın bakıcılarına maaş bağlanması için başvurduğu mahkeme, hastanenin gönderdiği 'vasiye gerek yok' raporu ile vasi tayinini durdurdu. Bu nedenle evde bakım ücretinden faydalanamayan vatandaş, yetkililerden bu durumun düzeltilmesini istedi.

Yazıcık Mahallesi'nde ikamet eden Abdullah Alkurt, huzurevinde tanıştığı 54 yaşındaki Ahmet Polat'a bakmaya karar vererek evine götürdü. 2 yıl önce evine getirdiği Ahmet Polat'ın bütün ihtiyaçlarını karşılayan Abdullah Alkurt, eşiyle birlikte Polat'a bakmayı sürdürdü. Gözleri görmeyen ve sağ tarafı tamamen felçli olan Ahmet Polat, kendisine bakan Abdullah Alkurt veya eşinin bakıcılık maaşı alması için müracaata bulundu. Yaptığı girişimler sonuçsuz kalınca durumu mahkemeye taşıdı. 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, daha önce Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden 'ağır özürlüdür iş göremez' raporu alan Ahmet Polat'ın yeniden hastaneden rapor almasını istedi. Mahkemenin talebi üzerine Ahmet Polat bu kez Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne rapor için götürüldü. İddiaya göre gözleri ve bedensel özürleri dikkate alınmayarak hazırlanan 'akli dengesi yerindedir vasiye gerek yok' raporu, mahkemeye gönderildi. Bunun üzerine mahkeme vasi tayinini durdurdu.

Bu kararla yıkıldıklarını söyleyen Ahmet Polat, "İki yıldır arkadaşım Abdullah ve eşi bana bakıyor. Onlara maaş bağlanması için mahkemeye gittik. Ancak yeniden alınan sağlık kurulu raporunda benim akli dengem ön plana çıkarılmış. Benim akli dengem tabii ki yerinde. Benim gözlerim görmüyor, ayaklarım ellerim tutmuyor. Yetkililerden ricam bu durumu biran evvel düzeltsinler" dedi.

Abdullah Alkurt, eşiyle birlikte kendi isteğiyle Polat'a baktıklarını belirterek, "Kendisine iki yıldır bakıyoruz. Evde bakım ücretinden faydalanmak istedik ama hastaneden akli dengesi ile ilgili rapor çıkınca mahkemede vasi tayinine gerek görmeyerek davayı kapattı" diye konuştu.

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi yetkilileri ise, vasi tayini için şahsın akli dengesinin yerinde olduğunu gösteren raporun hazırlanarak mahkemeye gönderildiğini bildirdi. Öte yandan, Sosyal Hizmetler uzmanları da, mahkeme ve hastane arasında bilgi akışında yaşanan aksamalar nedeniyle bu hatanın çıkmış olabileceğini ve normal şartlarda 'ağır özürlü' raporu bulunan Ahmet Polat gibi vatandaşların vasi kararı ile akrabası olmayan kişiler tarafından bakılabileceği ve bu kişilere maaş ödenebileceğini aktardı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ersin Arslan Ahmet Polat Yazıcık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title