Haberler

Engelli Minikler, Keplerini Fırlattı

Dünya Engelliler Günü kapsamında Beylikdüzü Özel İlkevin Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrenciler kep fırlattı.

Dünya Engelliler Günü kapsamında Beylikdüzü Özel İlkevin Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrenciler kep fırlattı. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren engelli öğrencilere ise madalyaları verildi.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Beylikdüzü Özel İlkevin Rehabilitasyon Merkezi'nde etkinlik düzenlendi. Programa Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Av.

Ercan Ay, Başkan Danışmanı ve Kızılay Beylikdüzü Şube Başkanı Ayhan Başarır, İlkevin Kurum Müdürü İsmail Demir katıldı.

Merkezde öğrenciler önce keplerini fırlattı. Daha sonra çeşitli yarışlarda dereceye giren engelli öğrencilere madalyalarını aldı. Programda eğitim alan engelli öğrenciler, engelliler günü için hazırladıkları gösterilerini sundu. Bazı engelli anneleri, çocuklarının gösterilerini izlerken gözyaşlarını tutamadı.

"ENGELLİLER ORANINI AZALTMAK İÇİN ÇABA GÖSTERMELİ"

Programa katılan Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, 'Özel insan' olarak nitelendirdiği engellilerin sahiplenilmesi ve topluma kazandırılmasında büyük destek veren devlete, yerel anlamda da Beylikdüzü Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kaymakamlık görevlileri ve çocukların ailelerine teşekkür etti. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol toplumun yüzde 10'unu oluşturan engelli oranının daha aşağı çekilmesinin çabasının da gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

"ÖRNEK OLACAK ÖNEMLİ BİR KURUM"

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ercan Ay ise, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un selamlarını engellilere iletti. Son 11 yılda devletin ve belediyenin engelliler için sunduğu hizmetlerle ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Ay, yapılan hizmetlerle engellilerin toplum içerisinde daha çok yer almaya başladığını söyledi. Dünyada tek örneği olan Özel Eğitim İş Merkezi'nin kurduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Ay, bu merkezin çalışmalarının da takip edilmesini istedi.

Ay, 6 Aralık 2013 tarihinde Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü Belediyesi ve Kızılay ile birlikte engelli ailelerine yönelik önemli bir etkinlik düzenleyeceklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mesut Demirkol Ahmet Özel Ercan Ay Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title