Haberler

Engelli Gençlik Festivali'nde Merdiven Engeli

Güncelleme:

Adana'da düzenlenen Uluslararası Engelli Gençlik Festivali'nin etkinliğinde bedensel engelliler, salonda merdiven engeliyle karşılaştı.

Sahadan tribünlere rampa olmadığı için tekerlekli sandalyeleriyle çıkamayan engelliler, yakınlarının kucağında taşınarak seyirci koltuklarına oturtuldu. Çok sayıda engelli de tekerlekli ve akülü araçlarıyla salonun giriş kapısından tribünlere ulaşım sağlayan rampayı kullanmayıp, saha kenarını tercih etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliğiyle 13-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Engelli Gençlik Festivali'nin final kutlamaları Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda yapıldı. 'Birlikte Yaşamanın Engeli Yoktur' sloganıyla gerçekleştirilen festivalin son gün kutlamalarına Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler ve çok sayıda bedensel ve zihinsel engelli genç katıldı.

Spor salonuna tekerlekli sandalye ve akülü araçlarıyla gelen engelliler sahadan tribünlere çıkmak için rampa olmayınca sıkıntı yaşadı. Yakınları tarafından kucaklanan engelliler, ahşap merdivenlerden taşınıp, seyirci koltuklarına oturtuldu. Sahaya giren bazı engelliler ise salonun giriş kapısından tribünlere kadar uzanan rampayı kullanmak yerine kenarda bekleyip, etkinlikleri seyretti.

Kutlamada Bulgaristan, İsveç, KKTC, Romanya, Hollanda, Amerika, Azerbaycan ve Türkiye adına Diyarbakır'dan gelen engelliler, kendilerine özgü dans gösterileri sundu. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, törende yaptığı konuşmada, belediye olarak engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalar yaptığını belirterek, bu hizmetleri sürdüreceklerini söyledi. Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyesi Zekeriya Ünal ise farklılıklara rağmen tüm vatandaşların aynı haklara sahip olduğunu belirterek, "Yetkililerden eğitim, istihdam ve sosyal yaşam olanaklarına zorlanmadan kavuşabileceğim, engelli çocuk ebeveynlerinin uzman kişilerce bilgilendirilecekleri ve çocuklarını eve kapatmak yerine hayata dahil edecekleri bir düzen istiyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adana Kent Konseyi Zihni Aldırmaz Yüreğir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title