Haberler

Engelli Gençler, Kadın Astsubaylarla Halay Çekti

Diyarbakır'da yaşayan 12 engelli genç, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle temsili olarak 1 günlük askerlik hizmetine alındı.

Diyarbakır'da yaşayan 12 engelli genç, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle temsili olarak 1 günlük askerlik hizmetine alındı. Asker yemini eden engelli gençlere daha sonra terhis belgeleri verilirken, gençler kadın astsubaylarla halay çekti.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından Engelliler Haftası nedeniyle kentte yaşayan 12 engelli genç temsili olarak askere alındı. Engelli gençlerin temsili askerlikleri nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2'nci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saltık, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atabay ve engelli gençlerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende engelli gençlere asker yemini ettirildi. Engelli gençlerin Türk bayrağı ve silah olan masaya ellerini koyarak ettikleri yemin sırasında oldukça heyecanlandıkları görüldü.

ALBAY ATABAY: ASKER OCAĞI PEYGAMBER OCAĞIDIR

Yemin töreninin ardından İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atabay bir konuşma yaptı. Atabay, "Askerlik gençlerimizin yaşamı boyunca gurur duyacağı bir görevdir. TSK tarafından engelli vatandaşlarımıza temsilli askerlik yaptırma faaliyeti 2002'den bu yana yapılmaktadır. Biz bu sevgili gençlerimizin bugün olduğu gibi ihtiyaç duyulduğunda vatan hizmetine koşacaklarından adımız kadar eminiz. Şu an burada icra edilen yemin töreni ordumuzun geçmiş tarihten beri yaşattığı en kutsal geleneklerinden biridir. And içmek Türk askerinin askerlik yaşamında çok önemli bir başlangıçtır. Bu yeminin gençlerimizin azim ve inancını güçlendireceğini biliyoruz. Asker ocağı peygamber ocağıdır. Böylesine kutsal bir yuvanın ferdi olmak için and içen evlatlarımız bize gurur kayrnağı olmuştur. Hiçbir engelin sizin azminizi kıramaycağını göstermiş oldunuz" dedi.

ENGELLİ ASKERLER KADIN KOMUTANLARLA HALAY ÇEKTİ

Konuşmanın ardından Aziz Aslan isimli engelli bir genç, 2013 temsili askerlik yaş kütüğüne plaket çaktı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve askeri yetkililer törenin devamında temsili askerlik yapan 12 engelli gence terhis belgesi ve hediyelerini verdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından protokol üyeleri ve engelli askerler Jandarma Özel Harekat Birliği'nin sergisini gezerek silahlar hakkında bilgi aldı. Tören daha sonra engelli gençlerin kadın astsubaylarla davul zurna eşliğinde halay çekmesi ile sona erdi. Törenden sonra askeri yetkililer engelli gençlerle birlikte öğlen yemeği yedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan engelli gençler, "Askerler ölmesin, dağlara çıkmasınlar, anneler ağlamasın. Bize askerlik yaptırdıkları için teşekkür ederiz. Vatan sağolsun, canımızı bile veririz" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Mustafa Toprak Recep Güven Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title