Haberler

Engeller Karşısında Çifte Mutluluk

Konak Belediye Başkanı Dr.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan vatandaştan gelen yardım çağrısını yanıtsız bırakmayarak, iki gencin zorluklar karşısındaki mücadelesine destek verdi. Henüz üç aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Doğan İptaş ve doğuştan bedensel engelli Rıdvan Aksoy, yeni akülü tekerlekli sandalyelerine kavuştu.

-GÖNÜLLER BULUŞTU-

Mavi Kapak Kampanyasıyla da yüzlerce engelli yurttaşın umudunu yeşerten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, hayırseverler ve ihtiyacı olan vatandaşlar arasında da gönül köprüsü kurdu. 17 yaşındaki Doğan'a akülü sandalyesi yardımsever bir yurttaşın girişimiyle geldi. Başkan Tartan, İzmirlilerin sevgi dolu yüreğine örnek olduğunu belirttiği hayırseveri kutlarken, "Bu tamamen toplumun sevgisi, duyarlılığı ve özverisi. Biz bu sevgi yolculuğunda aracı olmaktan her zaman mutluluk duyuyoruz" dedi.

Doğan'ın annesi Şükran İptaş da teşekkürlerini ileterek, "Oğlumun tekerlekli sandalyesi çok eskiydi. Dışarı çıkarırken zorlanıyordum. Kaldırımlarda sıkıntı çekiyorduk. Konak Belediyesi'ne başvurdum. Oğlum da ben de artık sıkıntı çekmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Doğuştan engelli Rıdvan'ın annesi Melek Aksoy ise, Başkan Tartan'ın her zaman engelli ailelerinin yanında olduğunu ifade etti ve "Başkanımız Dr. Hakan Tartan'ın hizmetlerini her yerde görüyoruz. Engelli engelsiz her vatandaşa olan desteği takdire değer" dedi.

-"ENGELLİ YURTTAŞLARI ANLAMAK GEREKİYOR"-

İki genci toplumsal yaşama yeniden kazandıran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, engelli yurttaşların neler hissettiğini, nasıl bir yaşam mücadelesi içinde olduklarını iyi anlamak gerektiğini söyledi. Başkan Tartan, engelli olmakla olmamak arasında çok ince bir çizgi olduğunu vurgulayarak

şöyle konuştu:

"Engelli yurttaşlarımız her zaman bizim baş tacımız. Tüm zorluklara rağmen, yaşama sevgiyle bağlanan, umutlarını yitirmeyen, içlerindeki gücü yansıtan engelli vatandaşlarımız, bu yönleriyle topluma gerçekten örnek oluyorlar. Ne yazık ki engellilerin zorluklar yaşadığı bir ülkedeyiz. Bu yüzden bizim engelli yurttaşlarımızı anlamamız gerekiyor. Kaldı ki hepimiz birer potansiyel engelliyiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Hakan Tartan Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title