Haberler

Enerji Bakanı Alaboyun: Seçimde Enerji Güvenliği Açısından Herhangi Bir Sorun Yok

Enerji Bakanı Alaboyun: Seçimde enerji güvenliği açısından herhangi bir sorun yok Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Doğu ve Güneydoğu Anadolu enerji dağıtım bölgelerine telekonferansla bağlanarak seçimi etkileyecek elektrik kesintisi olup olmadığı konusunda bilgi aldı.

Enerji Bakanı Alaboyun: Seçimde enerji güvenliği açısından herhangi bir sorun yok

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Doğu ve Güneydoğu Anadolu enerji dağıtım bölgelerine telekonferansla bağlanarak seçimi etkileyecek elektrik kesintisi olup olmadığı konusunda bilgi aldı. Alaboyun, bölgelerden aldığı bilgilere dayanarak, "Seçimde enerji güvenliği açısından herhangi bir sorun yok seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erzurum'a telekonferansla bağlanan Alaboyun, "Umarım seçim boyunca herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Sizin bulunduğunuz bölgeler spekülasyon yapılması açısından çok önemli bölgeler olduğu için sizlerle tekrar bir bağlantı yapma gereği duyduk. En son durum nedir?" diye sordu. Herhangi bir kesinti ve arıza olmadığını yanıtını alan Alaboyun, "Herhangi bir olumsuz ihbar, rapor veya bir bilgi bizim tarafımıza ulaşmış değil. Güneydoğu'da ve Doğuda sandıklar 16'da kapandı. Sandıkların sayımının çoğunun gün batımında bittiği kabul ediliyor. Şu ana kadar bir sorun yok. Sosyal medya üzerinden çok kasıtlı olarak özellikle Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu'da bir takım yanlış ifadeler ile algı operasyonları var" diye konuştu.

"SEÇİMDE ENERJİ GÜVENLİĞİ AÇISINDAN HERHANGİ BİR SORUN YOK"

Alaboyun, "Arkadaşlarımız sürekli alarm halindeler. En son aldığımız bilgiler bugün itibari ile bu bölgelerimizde bize gelen arıza ihbarları ve kesintilerin yarısı kadar bir arıza ihbarı var. Seçimi de dikkate aldığımızda yoğun çalışmalar sonucunda bunlar yarı yarıya düşürülmüş durumda. Bu arıza ihbarları rutin ihbarlar. Toplam 1 milyon 200 bin kilometre 27 kerede dünyanın etrafını dolaşacak hatta bir elektrik hattına sahibiz. Bunun 52 bin kilometresi ana iletim hatları. Geriye kalanları da şehir ve konutların bulunduğu beldelerdeki iletim hatlarımızdan oluşuyor. Bunlar, on binlerce direklerden, kablolardan oluşan mekanik bir yapı. Burada her an için bir arıza oluşabilir. Bu arızalara rutin bakılıyor. Arıza ekibimiz 8 binden 12 bine çıkarıldı. Güneydoğuda da bir seçim sırasında herhangi bir sabotaja maruz kalmamak için kendi güvenlik ekiplerimizin yanında 8 bin civarında jandarma ve polisten de güvenlik desteği aldık. Seçimde enerji güvenliği açısından herhangi bir sorun yok seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"MAALESEF ALGI OPERASYONUN ÇOK İYİ YÖNETİLDİĞİ BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ"

Alaboyun, "Maalesef algı operasyonun çok iyi yönetildiği bir ülkede yaşıyoruz. Algı operasyonun alıcıları da çok. Üzücü olan o. Geçmişte bakanlığımızı töhmet altında bırakan ifadeler vardı. Arkadaşlarımızla birlikte bugün elbirliği ile üstesinden geldiğimiz kanaatindenim" dedi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAKİ ENERJİ HATLARI

Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Sivas, Gaziantep, Şanlıurfa Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de enerji konusunda herhangi bir sorun olmadığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Rıza Alaboyun Diyarbakır Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title