Haberler

Enerji Bakanı Alaboyun: İletim Hattımızın Bulunduğu Yerleri Canlı Yayında Takip Edeceğiz

* Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "(Seçim güvenliği çalışmaları) Daha önce bir takım olaylar olmuş, spekülasyonlar yapılmıştı.

* Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun,

"(Seçim güvenliği çalışmaları) Daha önce bir takım olaylar olmuş, spekülasyonlar yapılmıştı. Bunlara yer vermemek adına yoğun bir çaba içerisindeyiz. Muhtemelen seçim günüde iletim hattımızın bulunduğu yerleri de canlı yayında takip edeceğiz, anlık olarak"

"Seçimden önceki izinlerin çoğu kaldırıldı. Aynı şeyi onların yapmasını da talep ettik onlarda kaldırdılar"

"(İleri saat uygulaması) Bundan dolayı gecikenler varsa özür dileriz. Ama bu bizim seçime yönelik almış olduğumuz bir karar"

"(İğne Ada'ya nükleer santral yapılması) Enerjinin en yoğun tüketildiği yerlerde biz enerji hatlarımızı kurma niyetindeyiz. Yapacağımız santralin Trakya yöresinde olması muhtemel gözüküyor"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimde uygulanacak güvenlik çalışmaları konusunda, "Daha önce bir takım olaylar olmuş, spekülasyonlar yapılmıştı. Bunlara yer vermemek adına yoğun bir çaba içerisindeyiz. Muhtemelen seçim günü de iletim hattımızın bulunduğu yerleri de canlı yayında takip edeceğiz, anlık olarak" dedi.

Alaboyun, Karadeniz Holding tarafından inşa edilen "Karadeniz Powership Ayşegül Sultan" ve "Karadeniz Powership Zeynep Sultan" enerji santral gemilerinin Gana ve Endonezya'ya uğurlanma törenine katıldı. Tuzla Terhanesi'nde düzenlenen törene katıldı. Bakan Alaboyun törende yaptığı konuşmasında, gemileri inşa eden Karadeniz Holding'i tebrik ederek, "Çalışanlara, mühendislere, yöneticilere saygılar sunuyorum" dedi. Alaboyun konuşmasının ardından kurdele keserek Karadeniz Powership Zeynep Sultan gemisini Gana'ya uğurladı.

"GECİKENLER VARSA ÖZÜR DİLERİZ"

Tören sonrasında Bakan Ali Rıza Alaboyun, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Alaboyun, ileri saat uygulamasının ertelenmesi konusunun hatırlatılması üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

"Seçim gün ışığında yapılabilmesi için, sayımında gündüz yapılabilmesi ve gün ışığında daha fazla yararlanılabilmesi için, hem özellikle Güneydoğu'da seçim güvenliği konusunda önem arz ediyordu. Bakanlar Kurulu'na sunduk bunu, kabul edildi. Bizim ileri saat uygulamamız ertelendi. Burada tamamen seçime dönük bir tedbir. Biz bu kararı alır almaz zaten arkadaşlarımız GSM operatörlerini, Diyaneti, Türk Hava Yollarını, konuyla yakında ilgili olacak herkesi uyardı. Sanıyorum GSM firmaları elektronik olduğu için birden bire adapte olamadı. Sadece akıllı telefonlarda bu sorunlar yaşandı. Bundan dolayı gecikenler varsa özür dileriz. Ama bu bizim seçime yönelik almış olduğumuz bir karar."

"YAPACAĞIMIZ SANTRALİN TRAKYA YÖRESİNDE OLMASI MUHTEMEL GÖZÜKÜYOR"

Bakan Alaboyun, "İğne Ada'da nükleer santral yapımı hangi durumda?" şekilde ki soruya şöyle yanıt verdi:

"Akkuyu nükleer santralimizin limanı yapılıyor, daha santrale başlanmadı bile belki 15 sene sürecek. Sinop nükleer santralimiz belki 20 sene sürecek. 3. Nükleer santrali de planlıyoruz belki de bu 30 sene, 35 sene sürecek. Bu planlama esnasında bizim yapmış olduğumuz yer tespit çalışmaları var, bunlardan biri de İğne Ada. Özellikle enerjinin en yoğun olduğu yer İstanbul, bu bölgelerimiz. Tutup da Orta Anadolu'ya veya Güneydoğu Anadolu'ya bir nükleer santral kursanız çok uzun binlerce kilometrelik bir hatla bu enerjiyi İstanbul'a getirmeniz gerekir. Enerjinin en yoğun tüketildiği yerlerde biz enerji hatlarımızı kurma niyetindeyiz. Yapacağımız santralin Trakya yöresinde olması muhtemel gözüküyor. Akkuyu bunların içerisinde en iyi yerlerden biri. Verilmiş resmi bir karar yok. Yapılacak çalışmalar konusunda, birazda bakanlığımızın şeffaflığı ile biz bunu aydınlatalım istedik. Biz 3. nükleer santral yapmakla ayıplı bir iş yapmıyoruz, kusur işleyen bir işte yapmıyoruz ki yerini saklayalım. Bu İğne Ada'da olabilir, başka yer de olabilir. Bu Türkiye'ye yapılacak. Hemen sınırlarımda Yunan Adaları'na yapmayacağım bunu. Müsaade etsinler memleketim Aksaray'a yapayım bunu hiç olmazsa istihdam sağlansın. Avrupa'nın nükleer santralle ilgili bir sıkıntısı yok ama biz Türkiye'ye geldi mi bir yanlış bilgilendirme var. Toplumumuzu bilgilendirme konusunda kamu spotu şeklinde arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Onlar bittikten sonra nükleer santral konusunda toplumumuzu aydınlatacağız."

"RUTİN BAKIMLARI BİLE SEÇİM SONRASINA ATACAK ŞEKİLDE BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

Alaboyun, seçim güvenliği konusunda ek tedbirlerin olup olmadığı sorusuna, "Daha önce bir takım olaylar olmuş, spekülasyonlar yapılmıştı. Bunlara yer vermemek adına yoğun bir çaba içerisindeyiz. Muhtemelen seçim günüde iletim hattımızın bulunduğu yerleri de canlı yayında takip edeceğiz, anlık olarak. Bundan iki hafta önce Aksaray'da 50 tane elektrik dağıtım şirketinin genel müdürlerini topladık, bizim genel müdürleri de topladık. Rutin bakımları bile seçim sonrasına atacak şekilde bir çalışma içerisindeyiz. Seçimden önceki izinlerin çoğu kaldırıldı. Aynı şeyi onların yapmasını da talep ettik onlarda kaldırdılar. Bakım onarım ekiplerimiz sadece rutin ekiplerdir. Çok olağan üstü bir şey olursa ekiplerimiz, helikopterle bu işin içerisinde bekliyorlar. 8'er kişilik iki ekip oluşturduk, birisi canlı bakımla ilgili, birisi canlı trafo bakımı ile ilgili. Mümkün olduğu kadar dünyadaki teknolojiyi ülkemizdeki gelişmeye paralel olarak getirmeye çalışıyoruz" diye yanıt verdi.

"VATANDAŞLARIMIZI MÜSTERİH OLSUN"

Bakan Alaboyun, "Türkiye enerji anlamında bu kışa hazır mı?" şeklindeki soruya ise, "Enerji anlamında hiçbir sorunumuz yok. Biz zaten şu anda 4 tane boru hattından doğalgazımızı alıyoruz. Doğalgazımızın yarıya yakını enerjide kullanılsa yarısı da evlerde ısınmada kullanılıyoruz. Kastettiğiniz evlerde ısınmada bir sorun çıkacak mı şeklinde... Hiçbir sorun çıkacağını sanmıyorum. Bu konuda vatandaşlarımızı müsterih olsun. Aynı zamanda biz spot piyasalardan da LNG şeklinde farklı alanlardan, farklı ülkelerden de doğalgaz alıyoruz" diye yanıt verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Rıza Alaboyun Trakya Bölgesi Karadeniz İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title