Haberler

Endeavor Uluslararası Seçim Paneli Gala Gecesiyle Kutlandı

Güncelleme:

350 özel davetlinin katıldığı gecede dünyadan ve Türkiye'den seçkin iş adamları ve girişimciler bir araya geldi.

Türkiye dahil 13 farklı ülkeden üst düzey yönetici, girişimci, lider ve yatırımcılardan oluşan 24 panelistin değerlendirdiği toplam 27 girişimci arasından 12 şirketi temsilen 19 girişimci yeni Endeavor Girişimcisi oldu.

Paneller ardından desteklenecek yeni Endeavor Girişimcileri 3 Ekim Çarşamba akşamı Çırağan Palace Kempinski'deki Endeavor Gala'sında kutlandı.

Merkezi New York'ta bulunan, 17 ülkede faaliyet gösteren, iş dünyasının önde gelen isimleri tarafından kurulan ve ekonomik gelişime ivme kazandırmak amacıyla etkin girişimcileri tespit edip destekleyen Endeavor Derneği, bu yıl Endeavor 45. Uluslararası Seçim Paneli'ne ve akabindeki Endeavor Gala'sına ev sahipliği yaptı. 1-3 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Seçim Paneli'nde 12 şirketi temsilen 19 kişi Endeavor Girişimcisi seçildi. Bu girişimciler arasında Türkiye'den Hediyemo şirketi ile Altuğ Acar, Pınar Kart Acar ve Unnado.com şirketi ile Göktuğ Okan Oğuz, Haldun Uraz yer aldı. Girişimcileri seçen 13 ülkeden 24 panelist arasında ise Türkiye'den Endeavor Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Koç, Alp Saul, Ebru Özdemir, Endeavor Danışma Kurulu Üyesi Sina Afra ve Endeavor iş ortaklarından Bain&Co partner Karaca Kastelli vardı. Panellerin ardından düzenlenen Endeavor Gala Gecesi ise, 3 Ekim 2012 akşamı Çırağan Palace Kempinski'de katılımcı girişimciler, panelistler, yemeksepeti.com'un ortaklarından Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş, Endeavor Türkiye'nin ağındaki iş adamı ve fikir liderlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Endeavor Gala Gecesi'nin açılış konuşmasını yapan Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu: "Bugün dünyada 200 milyon yeni iş imkanına ihtiyaç duyuluyor ve bu rakam sekiz sene sonra 500 milyona ulaşacak. Ekonomik kalkınmaya ve istihdam yaratmaya en büyük araç girişimciliktir. Endeavor olarak biz sürdürülebilir ekonomik büyümede kilit öneme sahip, yüksek büyüme potansiyeli olan ve binlerce kişiye istihdam sağlayan Yarının Büyük İşletmelerine (YABİ) Etkin Girişimciler diyoruz ve onları bulup destekliyoruz. Çünkü bu Etkin Girişimciler Dünya Bankası araştırmasına göre girişimci averajından 5,4 daha hızlı büyümekte ve yaklaşık 30 kişilik daha fazla istihdam yaratmaktadır. Son beş senede Endeavor Türkiye olarak 3000 girişimci ile tanıştık. Bunlardan 29 şirketi temsilen 44 Etkin Girişimciyi Endeavor Girişimcisi seçtik ve destek vermeye devam ediyoruz. Gururla belirtmeliyim ki Endeavor Girişimcileri 2011 sonu itibari ile 290 milyon dolar ciro elde etmenin yanı sıra 2000 kişiye istihdam sağlamaktadır. Seçtiğimiz girişimcilerin bu başarılarını gördükçe doğru yolda olduğumuzu bir kez daha görmüş oluyorum" şeklinde konuştu.

Endeavor'ın gecesinde konuşma yapan Endeavor Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri'nden Suzan Sabancı Dinçer: "Akbank olarak Endeavor'ın kuruluşundan bu yana yanında duruyor, bir projede beraber yer alıyor ve misyonuna inanıyoruz. Bu doğrultuda Mayıs 2010 itibariyle Endeavor Girişimcilerine özel 41 milyon liralık bir kredi havuzu açtık ve girişimcilerimize uygun teminat koşulları, uzun vade ve düşük faizli kredi imkanı sağlıyoruz." dedi.

Gecede konuşma yapan ve seçilen ilk Endeavor Girişimcilerinden yemeksepeti.com Kurucu Ortağı Nevzat Aydın: "2007 yılında Endeavor Derneği ile iletişime geçtik. Endeavor'ın vizyonu ile bizim hedeflerimizin aynı olduğunu gördük. Endeavor'ın mentorlük misyonu ile girişimci olmak isteyenlerin yolunu açmasında büyük bir rol oynuyor. Endeavor sayesinde yemeksepeti.com olarak Endeavor ağındaki birçok dünyaca ünlü girişimci, yatırımcı ve sektör liderleriyle bir araya gelme, iş olanakları yaratma fırsatı bulduk. Bunun güzel örneklerinden biri Endeavor'ın yönlendirmesiyle 2010 senesinde Amerika Birleşik Devleti Başkanı Obama'nın Başbakanlık Girişimcilik Zirve'sine katılmamızdır." dedi.

Gala'nın öncesi üç gün süren Endeavor Uluslararası Seçim Paneli'nde Türkiye dahil 8 ülkeden 17 şirketi temsilen 27 girişimci değerlendirildi. Panelin ikinci günü olan 2 Ekim 2012'de, Adile Sultan Korusu'nda bir araya gelen girişimciler ve panelistler arasındaki görüşmeler tüm gün sürdü. Paneller arasında ve sonrasında düzenlenen etkinliklerde ise tüm katılımcılar birbirleriyle tanışma ve fikir alışverişi yapma fırsatı buldu. Son gün ise tüm gün aralarında Türkiye'den Ali Koç, Alp Saul, Sina Afra, ve Ebru Özdemir'in de bulunduğu panelistler kendi aralarında girişimci adaylarını değerlendirdi.

Değerlendirmeler sonucunda Türkiye'den Hediyemo şirketini temsilen Altuğ Acar, Pınar Kart Acar ve Unnado.com'u temsilen de Göktuğ Okan Oğuz, Haldun Uraz Endeavor Girişimcisi seçildi.

• Hediyemo - Altuğ Acar, Pınar Kart Acar

Geçmişlerinde SF Silikon Vadisi ve Turkcell olan iki girişimci Altuğ Acar ve Pınar Kart Acar 2010 yılında Hediyemo'yu kurdular. Hediyemo, insanlara sevdiklerinin cep telefonuna, e-posta adresine veya Facebook duvarına anında hediye göndermelerini sağlayan, Türkiye ve Avrupa'da ilk, Dünya'da ilkler arasında yer alan sosyal ve mobil hediye gönderme platformudur.

• Unnado.com – Göktuğ Okan Oğuz, Haldun Uraz

Bir diğer Endeavor Girişimcisi seçilen Türk şirketi Yellowpages'te çalışırken tanışan Göktuğ Okan Oğuz ve Haldun Uraz, uzun araştırmalar sonucu private shopping iş modeli üzerine yoğunlaşmaya karar verip, 2010 yılında unnado.com'u (Katalanca bebek anlamına geliyor) hayata geçirmişlerdir. Kaliteli ürün ve eşsiz hizmet ile özdeşleşerek annelik değerlerine saygı duyan online anne, bebek ve çocuk mağazası unnado.com bu sektörde Pazar liderliğini hedeflemiş durumdadır.

Seçim sürecine panelist olarak katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç konuyla ilgilideğerlendirmesinde tüm girişimcilere ihtiyaç duydukları her konuda danışmanlık yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Ali Koç: "Panele katılan girişimciler rol model potansiyelleri, iş fikirleri, sürdürülebilir ve ölçeklendirilebilir iş modelleri, bulundukları sektöre getirecekleri yenilikler ve hem kendi bölgeleri hem de global anlamda ekonomik kalkınmaya ve istihdam yaratmaya katacakları güç ve etkiye göre değerlendirildiler. Endeavor Girişimcisi seçilen tüm girişimciler, yüksek büyüme potansiyeline sahip. Endeavor'ın kendilerine sunacağı hizmetler çerçevesinde bu potansiyellerine ulaşmada büyük fırsat ve kolaylıklara sahip olacaklar. Endeavor'ın çok kuvvetli bir insan kaynağı var. Girişimcilerine yalnızca finansal sermayeye erişim olanakları değil, aynı zamanda paha biçilemez bir manevi sermaye sunuyor. Endeavor rehberi çok nitelikli, kendini kanıtlamış iş adamları, akademisyenler, girişimciler ve liderlerden oluşuyor ve hepsi seçilen girişimci şirketlere her türlü danışmanlık desteği vermeye hazır."

Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Didem Altop ise bu yıl Uluslararası Seçim Paneline ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti: "Endeavor 45. Uluslararası Seçim Paneli'nin bu yıl Türkiye'de gerçekleşmesi bizler için çok heyecan verici. Endeavor'ın seçim süreci uzun soluklu bir maraton ve bu maratonun her kademesi, girişimci için bir eğitim. Üç gün boyunca çok önemli bir deneyime şahit olduk. Dünyanın dört bir yanında girişimciler, yatırımcılar, iş adamları ve liderler, yoğun bir tempo içinde bir araya geldi. Farklı ülkelerden girişimciler kendi aralarında iletişim kurdu, USP'ye panelist olarak katılan üst düzey iş adamları birbirleriyle tanışıp iş fırsatları geliştirme imkanı yarattı. Aynı zamanda, girişimciler ve bu üst düzey liderler bir araya gelip fikir alışverişlerinde bulundu."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ebru Özdemir Ali Koç Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title