Haberler

En Güzel İnek Yarışması

Güncelleme:

Edirne'nin Havsa İlçesi'nde düzenlenen 'Siyah Alaca Damızlık İnek Yarışması' renkli görüntülere sahne oldu.

İnekler jüri tarafından vücut yapılarına göre değerlendirildi. Yarışmaya katılan inekler için toplam 20 bin 800 kilo yem, dereceye giren ineklerin sahiplerine de para ödülü verildi.

Havsa Belediyesi tarafından 13'üncü Tarım Aletleri, Hayvancılık ve Emtia Festivali kapsamında ilçedeki belediyeye ait açık hava düğün salonunda 'Siyah Alaca Damızlık İnek Yarışması' düzenlendi.

Yarışmayı izlemeye Edirne Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, bu yıl 5'incisi yapılan damızlık inek yarışmasını izlemeye gelenlere teşekkür etti.

Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, geçen yıldan bu yana yem fiyatlarının artığına dikkat çekti. Öztrak, "Bir önceki yıla göre yem fiyatları beside yüzde 10 artmış, su yüzde 10 artmış, buna karşılık besinin fiyatı ortalama yüzde 20 düşmüştür. Bu nasıl bir ticarettir. Hayvanlara verdiğiniz yem ve su pahalı oluyor, hayvanın fiyatı düşüyor. Nasıl çiftçi ayakta duracak. Hükümet 2007 yılında bir kanun çıkarttı. Dedi ki tarıma vereceğim destekler gayri safi yurt içi milli hasılanın yüzde 1'inin altında olmayacak. O günden bu güne hiçbir zaman yüzde biri tutturamadılar. Çoğu yıllarda yüzde yarımında altında kaldı. Dün danışmanımdan rica ettim bir hesap yap, hükümetin vermediği desteler için her bir çiftçi ailesine ne kadar borcu var diye. Bu hükümetin 2007 yıldan bu yana vermediği destekler her bir çiftçi aile için 12 bin 500 liradır. İktidara geldiğimizde bunu mutlaka çiftçimize vereceğiz. Artık çiftçilerimizin şımartılmaya ihtiyacı var" dedi.

MİNİK BUZAĞILARA İLGİ

Konuşmaların ardından minik buzağıların sahipleriyle birlikte yaptığı gösteri ilgiyle izlendi. Bakımı üstlenen çocuklarla sergiledikleri uyuma göre değerlendirmeye alınan 10 buzağı da gönüllerin birincisi seçildi ve hepsine çeyrek altın takıldı.

Minik buzağıları CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de uzun süre sevdi. 'Siyah Alaca Damızlık İnek Yarışması' genç, orta ve yaşlı kategorilerinde toplam 39 damızlık inek yarıştı. Alana getirilen inekleri jüri ineklerin vücut yapılarına göre değerlendirmeye aldı.

Yarışmada 1'inci laktasyon kategorisinde İsmail Kardaş'ın 'Yelda' isimli ineği, 2'nci laktasyon kategorisinde Ahmet Pehlivan'ın 'Ebru' isimli ineği, 3'üncü laktasyon kategorisinde de Serdar Özvatan'ın 'Çiğdem' isimli ineği birinci oldu. Yarışmanın şampiyonlar şampiyonu da 2'nci laktasyon kategorisindeki Ahmet Pehlivan'ın 'Ebru' isimli ineği oldu.

Yarışmaya katılan bütün ineklere 450 kilo yem verilirken, ayrıca birincilere bin 500 kilo yem, bin lira para, ikincilere bin kilo yem ve 750 lira para ve üçüncülere 750 kilo yem ve 500 lira para ödülü verildi. İneklerin sahiplerine ise plaket verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bihlun Tamaylıgil Faik Öztrak Havsa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title