Haberler

En Çok Osmanlı Askerinde Zorlanmışlar

Güncelleme:

3 ayda ve 23 kişilik bir ekiple Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki askerlerin kıyafetlerini hazırlayan tasarımcı, en çok Osmanlı kıyafetlerinde zorlandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 16 Türk devletini temsil eden askerlerle yapılan törenlerin mimarlarından biri de Murat ve Aşkım Ocak çifti en çok Osmanlı kıyafetlerinde zorlandıklarını söyledi.

23 KİŞİLİK EKİPLE ÇALIŞTILAR

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 16 Türk devletini temsil eden askerlerle yapılan törenlerin mimarlarından biri de Murat ve Aşkım Ocak çifti. İlk kez Filistin Lideri Mahmud Abbas'ı karşılama töreninde görülen temsili askerlerin kıyafetlerini diken çift, Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte çalışmış. Tasarımcı çift, 3 ayı bulan bir çalışma sonrasında kıyafetleri hazırladıklarını belirtirken, en çok zorlandıkları kostümün Osmanlı olduğunu söyledi. Ocak çifti, kostümlerin tasarım sürecinde 23 kişilik bir ekiple çalıştıklarını anlattı.

'PROJE MUHAFIZ ALAYININ'

Aşkım Ocak, muhafız alayının bir projeyle geldiğini belirterek "Onlar detaylı araştırmalarını yapmışlar. Proje ve çizimlerle birlikte geldiler ve toplantı yaptık. Bu kıyafetler, çizimden yola çıkılarak yapıldı" diye konuştu. Kostümlerin yanı sıra aksesuvarların da yerli malzemeden yapıldığını söyleyen Ocak, imitasyon hiçbir malzeme kullanmadıklarını, askerlerin sakal ve bıyıkları için de gerçek saç kullandıklarını aktardı.

"OSMANLI'DA ZORLANDIK"

Murat Ocak, bu projenin 3 aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıktığını belirterek "Muhafız alaylarının ölçülerini aldık. Zırhlarını provaladık. Yaklaşık 12 kere prova yaptık" dedi. Osmanlı'da tulum zırh kullanıldığını kaydeden Ocak, "Zırh boydan boya geliyor. 2-3 ay sadece bunun işlemesi tutuyor. O yüzden en çok Osmanlı kıyafetinde zorlandık" bilgisini verdi. Savaş kıyafetinin neden bu kadar gösterişli olduğuna dair söylentilerin olduğunu hatırlatan Ocak, "Bunlar muhafız kıyafeti. O zamanda bunları padişahı koruyan askerler giyerdi. Mutlaka bir ihtişamı vardır" diye konuştu.

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mahmud Abbas Murat Ocak Filistin Ak Saray Güncel Haberler

500

Yorumlar (44)

ErzurumluMobil-IOS:

Helal sana tayip babaaaa

71
9
yanıtYanıtla
umutmobilWeb@haberler.com:

Yeter artık ya gına geldi yeminle şu sarayın soytarilarindan

19
37
yanıtYanıtla
zaza:

16 ülke diye hikayeleştiren devletlerden sadece 2 tanesi türk diğerleri moğol tatar çin arap kürt hint karışımı ülkeler :) ahhh ahhh ne acı :) :)

10
28
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

ençok zorlandıklar türk askerini oradan nasıl çıkartırız ama bu yüce allahın tokadı çoooook büyük nerden geleceği belli olmaz hey benim cumhuriyetimin milleti hey türk gençliği bu ülke elinizden giderse bir daha hiç bir zaman bir şey yapamazsınız selanikli bir amcanız saygılarımla

18
19
yanıtYanıtla
Erdem:

Mini etekli manitalar olsa orada viskiler , şampanyalar yalandan balolar felan olsa bide ohh tadından yenmez dimi ? Birde orada ayyaş Chp''liler olsa asıl sirk çıkardı ortaya. Şu görüntüyü Bahçeli verse ülkücüler sefere çıkmıştı bile. Arkadaş bırakın soyunuzu bilin bunlar semboldür ve olmalıdır. İngilterede kraliyet ailesi görünce ağzınızın suyu akmasın o zaman. Her şeyin kötüsünü hakediyorsunuz.

19
17
yanıtYanıtla
güdür güldür:

çok komik aralarına bir tanede palyaço koysaydık tam olurdu

7
27
yanıtYanıtla
Yüz yıllık proje:

Kılıf: Osmanlı-Eyalet Sistemi-İslamcılık falan filan, gerçek: Bölünme hazırlığı-Kürdistan-Büyük İsrail. Kılıf İslamcı İcraat İsrail torunu.

19
14
yanıtYanıtla
zaza çolig:

saraya onca para gitti. 1000 odanın yakıtını zaten düşünemiyorum da. şimdi bu kıyafetler ne kadar dikilmiştir onca aç ve fakir varken düşünemiyorum. . .

21
9
yanıtYanıtla
ramazan karakaya:

ezıklık ıkıyuzluluk. aidiyet istısmarı. yapıp yolsuzlukları unutturup hedef saptırma. hem afganıstanda lubnanda sömürgeci ulusların tapınakcıların nato catısı altında jandarmalığını yap işide karsı hazır kıta bekle zalimlerle bırlık ol nato askerının konuşlanmasına izin ver hemde magdurıyetlerın istısmarını yap gızlıden sıyonıstlerle isbirlıgı yap. mazlumdan yana gorun . rıyakarlık

23
5
yanıtYanıtla
AKİF:

ALLAH IM BAŞIMIZDAN EKSİK EYLEMESİN SENİ UZUN ADAM . ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN. DÜNYA GÖRSÜN KÜLLERİMİZDEN DOĞUYORUZ VE GELİYORUZ

12
16
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title