Haberler

EMO İzmir Şubesi: Davut'un ölümü kaza olarak değerlendirilmemeli

Güncelleme:

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde okul bahçesinin önündeki sokak aydınlatma direğine temas edip, hayatını kaybeden 13 yaşındaki Davut Süzer'in ölümünün kaza olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde okul bahçesinin önündeki sokak aydınlatma direğine temas edip, hayatını kaybeden 13 yaşındaki Davut Süzer'in ölümünün kaza olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Yapılan açıklamada "Aydınlatma direğinin, görevli elektrik dağıtım şirketinin bilgisi dışında dikildiği ve kaçak şekilde enerji verildiği anlaşılmaktadır" denildi.

Alaşehir ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Fatih İlkokulu'nun bahçesinde 3 Kasım'da arkadaşları ile oyun oynayan ortaokul öğrencisi Davut Süzer, saat 18.30 sıralarında bahçe duvarındaki demir korkuluklara tırmandı. Bu sırada Süzer, bahçenin dışında kalan demir aydınlatma direğine tutundu. Elektrik akımına kapılan Süzer, ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Süzer, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olay ile ilgili soruşturma başlatılırken, aydınlatma direğinin kaçak olduğu belirtildi. Okul yönetimi ise direğin kendileri ile ilgisini olmadığını söyledi.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, olay yerinde yapılan ilk incelemelerdeki tespitler ışığında, konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Süzer'in ölüme neden olan aydınlatma direğinin, görevli elektrik dağıtım şirketinin bilgisi dışında dikildiği ve kaçak şekilde enerji verildiği belirtildi. Söz konusu direğe, enerji verilen hatta ve üzerindeki aydınlatma elemanı ile ilgili herhangi bir projelendirme, dolayısıyla bir denetimin olmadığı da açıklamada ifade edildi.

'BİLGİ VERİLMEDEN YAPILAN TESİSATLAR GÜVENLİĞİ TEHDİT ETMEKTE'

Standart dışı, boruların birbiri üzerine eklenmesiyle oluşturulan direğe yerleştirilen sokak aydınlatması armatürüne, bir başka direkten alınan elektrik enerjisinin kaçak hatla bağlanmış olduğunun aktarılan açıklamada, "Elektrik kablosunun izolasyonunu sağlayan dış kılıfının yırtılması sonucu, demir boruyla temas gerçekleştiği belirlenmiştir. Özellikle kırsal bölgelerde sokak aralarında aydınlatma gereksinimi duyulan yerlerde mahalle sakinlerinin, yetkisiz kişiler tarafından yapılan önermelere güvenerek, yetkili dağıtım şirketine veya yerel idarecilere bilgi vermeden yaptığı bu tarz tesisatlar, halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. Tüm boyutlarının yürütülen adli soruşturma sonunda belirlenecek olmasına rağmen olayın 'kaza olarak değerlendirilmemesi' gerektiğini şimdiden ifade edebiliriz" denildi.


- İzmir
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaşehir İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title