Haberler

Emniyet Kemerinin Önemini Kaza Anını Yaşatarak Anlattılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "2013 Emniyet Kemeri Yılı" etkinlikleri kapsamında belediye meydanına kurulan simülatör aracıyla, vatandaşlara canlı olarak kaza anı gösterildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "2013 Emniyet Kemeri Yılı" etkinlikleri kapsamında belediye meydanına kurulan simülatör aracıyla, vatandaşlara canlı olarak kaza anı gösterildi.

Sabah saatlerinde belediye meydanına kurulan simülatör aracıyla, 5 kilometre hızla giden bir aracın kaza anı emniyet kemerli ve emniyet kemersiz olarak vatandaşlara ve öğrencilere yaşatılarak anlatıldı. İlk olarak belediye meydanında kokteylle başlayan etkinliğe; Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Aksal, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Garnizon Komutanı Ahmet Şevki Ulugün, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Demirörs, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Meydana kurulan simülatör aracının içine bindirilen öğrencilere, emniyet kemeri takılarak kaza anı yaşatıldı. Araç içinde tepetakla olan öğrenciler, yaşadıkları canlı deneyimi unutmayacaklarını ve her zaman emniyet kemeri takacaklarını ifade etti. Birçok vatandaş ve turist de araca binerek, kaza anını saniye saniye yaşadı.

Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Türkiye'de trafik kazaları sayısının çok yüksek olduğunu belirterek, "Ülkemizde Avrupa Birliği ülkelerinden 7 kat fazla trafik kazaları oluyor. Bu kazalarda ciddi ölümler ve yaralanmalar yaşanıyor. Trafik kazalarının olmadığı haber programlarına neredeyse rastlayamıyoruz. İstatistiklere baktığımız zaman bu kazalar genellikle yüzde 85- 90 oranında sürücü hatalarından dolayı kaynaklanıyor. Sürücü hatalarını ortadan kaldırmak için denetim ve eğitim çalışmaları devam ediyor. Bu yıl 2013 Emniyet Kemeri Yılı ilan edildi. Bu süreç içeresinde önemli çalışmalarımız olacak" dedi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün ise, trafik sorununun ülkemizde en önemli gündem maddesi arasında yer aldığını ifade ederek, "2012 yılında ülkemizde 22 bin 339 ölümlü ve yaralamalı kaza meydana gelmiş ve bu kazalarda 38 bin 529 vatandaşımız yaralanmış, 419'u kaza yerinde olmak üzere toplam 2 bin 573 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 2013 yılı bilindiği üzere, Başbakanlık tarafından Emniyet Kemeri Yılı olarak ilan edilmiştir. Bodrum ilçemizde 2013 yılında meydana gelen 595 kazanın 288'i yaralamalı, 350'si maddi hasarlıdır. Meydana gelen bu kazalar incelendiğinde, birçoğunda emniyet kemeri takılı olmadığından yaralanmalar meydana gelmiştir. Toplumda trafik kültürünü oluşturmak, trafik bilincini arttırarak ilçemizdeki trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, çeşitli projeler hazırladık. 'Emniyet kemeri tak, trafikte takılma' sloganı ile, ilçemizde emniyet kemeri kullanımını belirledik" diye konuştu.

Öte yandan, simülasyon aracına Emniyet Müdürü Akgün ve bir basın mensubu da binerek, kaza anını canlı canlı yaşadı. İHA muhabiri de, emniyet kemeri takmadan bindiği araçta tepetakla oldu ve emniyet kemerinin kaza anında hayat kurtaracağını belirtti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hayati Keskin Ömer Akgün Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title