Haberler

'Emniyet Kemeri İnsanları Hayata ve Sevdiklerine Bağlar'

Güncelleme:

Samsun Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 'Güvenli Bir Yolculuk İçin Emniyet Kemeri' kampanyası ve Emniyet Kemeri Simülasyon aracının hizmete sunumunun yapılacağı törene katıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Samsun İl Emniyet Müdürü İsmail TÜRKMENLİ yaptığı konuşmasında, "Emniyet kemeri takma hususunda farkındalığı meydana getirmek için hazırladığımız Simülasyon aracımızın hizmete girmesi ile ilgili tertip etmiş olduğumuz programa katılımlarınızdan dolayı hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sayın Valimizin talimatlarıyla bütün kamu kurumlarında emniyet kemerleri takma zorunluluğu getirdik ve hızlı bir şekilde takip ediyoruz. Emniyet kemeri ölümlü trafik kazalarında %45, yaralanma trafik kazalarında %50, ölümleri ve yaralanmaları engelliyor.

Emniyet kemeri takmaz isek, bu yüzdeler bu oranda yükselmektedir. Ölümlü ve yaralanmalı kazalarda fırlatma dediğimiz, arabadan fırlamalarda emniyet kemeri takmadığımız zaman, ölümlerin ve yaralanmaların 7 kat arttığını görüyoruz. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu tespitlere göre Samsun ilinde emniyet kemeri takma oranı yolcularda %14, sürücülerde %19'dur. Ortalama olarak %18 emniyet kemeri takma oranı mevcuttur. Biz bu eğitim çalışmaları ve ondan sonra yapacağımız sıkı denetimlerle bu oranları artırmayı düşünüyoruz. Programımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyoruz." dedi.

Vali Sayın Hüseyin AKSOY yaptığı konuşmasında, "Bu gün Samsun'da farkındalık yaratmak adına emniyet kemeri uygulamasıyla ilgili çalışmaları sizlerle paylaşmak üzere bir aradayız. Emniyet kemeri takılması kazalar sonrasındaki ölüm oranlarını azaltmaktadır. Yaralanmalarda ciddi şekilde düşüşler sağlamaktadır. Bu bakımdan emniyet kemerinin insan yaşamı için çok önemli olduğunu ve bunun bütün kullanıcılar tarafından uygulanması, takılması gerektiği hususunda bir fikir birliği oluşturmak üzere buradayız.

Özellikle Türkiye'de son yıllarda karayollarında çok önemli iyileştirmeler gerçekleştirildi. Bölünmüş yol uygulamasıyla ortaya çıkan yeni karayolları trafik kazalarının meydana gelme sebepleri içerisinde yer alan yol darlığı gibi çeşitli nedenleri ortadan kaldırdı. Bu gün trafik kazalarının oluş nedenlerine baktığımızda, ağırlıklı olarak tek taraflı, yani sürücülerin herhangi bir nedenden dolayı dikkatsizliği, ihmali, aşırı sürat gibi birçok nedenden dolayı tek taraflı kazaların meydana geldiğini görüyoruz. Özellikle bu kazalarda da emniyet kemeri takılmamış olması ölümlere sebep olabilmekte, yaralanmaları daha farklı boyutlara taşıyabilmektedir.

Bu Simülasyon aracı emniyet kemeri takıldığında ne tür faydalar sağladığını insanların kendilerinin görerek, içinde bulunarak tanımalarına fırsat verecektir. Temennimiz kazaların olmamasıdır. Ama olduğu takdirde de onun en az can kaybıyla, yaralanmalarla sonuçlanmasıdır. Bu bakımdan Samsun'da yasal olarak zorunlu olmasına rağmen maalesef bu konuda eksikliklerini gözlemlediğimiz sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri uygulamasının özellikle kamu çalışanları adına zorunlu hale getirdiğimizi, bunu takip edeceğimizi bir yazıyla bütün birimlerimize duyurduk.

Kamu görevlileri öncelikle bu kurala uymalı ve vatandaşlarımıza da örnek olmalıdır. Biz Samsun'da bir farkındalık oluşturmak adına, kamuoyu yaratmak adına Vali olarak ben, İl Emniyet Müdürüm, Büyükşehir Belediye Başkanım ile birlikte emniyet kemeri takılmış fotoğraflarımız Samsun'da billboardlara asıldı. Buradaki temel amacımız bir farkındalık yaratmak ve vatandaşlarımızın da bu anlamda kendileri de sürücü veya yolcu iken emniyet kemerlerini takmaları konusunda onlara bir nebze de olsa katkı sunabilmektir.

Bu Türkiye'nin yürüttüğü Dünya Sağlık Örgütü'nün de desteklediği önemli bir projedir. Bu projeyi Samsun olarak iyi bir noktaya taşımak ve Samsun'da emniyet kemeri uygulamasında Türkiye'nin öncü kentlerinden biri olması adına başlattığımız bu çalışmanın amacına ulaşmasını diliyorum. Başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu konuda duyarlılık gösteren ve emniyet kemerini bağlama nezaketinde bulunan bütün sürücülere de, yolculara da teşekkür ediyorum. Emniyet kemeri onları hayata ve sevdiklerine bağlayan bir kemerdir. Bunu da asla ihmal etmemeleri temennisiyle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum."dedi.

Konuşmaların ardından Dünya Sağlık Örgütü Trafik Güvenliği Temsilcisi Dr.Serap ŞENER, Emniyet kemeri uygulamasını başlatarak trafik de sağlıklı bir yaşam bilincini oluşturmak adına Afyonkarahisar ilinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı İl Emniyet Müdürü İsmail TÜRKMENLİ'ye plaket verdi.

Plaket verilmesinin ardından Vali Sayın Hüseyin AKSOY, kampanya ile ilgili stantları gezdikten sonra hizmete giren Simülasyon aracında emniyet kemerinin uygulamalı olarak tanıtımını izledi.

Daha sonra Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan sürücülere emniyet kemeri uygulaması yapılarak kampanya ile ilgili çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Törene ayrıca İl Jandarma Komutan Vekili J.Alb. Şemsiddin ÇETİN, İçişleri Bakanlığı Trafik Güvenliği Projesi Koordinatörü 4.Sınıf Emniyet Müdürü Fatih VURSAVAŞ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer ARLI, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İrfan AKKAYA, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem ARSLAN, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve polisle katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Samsun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title