Haberler

Emine Ülker Tarhan, Seçim Startını Memleketi Tarsus'tan Verdi (2)

Partisinin İL BİNASINI AÇTI Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, partisinin Mersin il binasının açılışını yaptı.

Partisinin İL BİNASINI AÇTI

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, partisinin Mersin il binasının açılışını yaptı. Tarhan, gezisi kapsamında, parti otobüsü ile kentte tur attıktan sonra merkez Akdeniz İlçesi Hastane Caddesi üzerinde bulunan partisinin il binasına geldi. Burada davul-zurna ve 'Ülke sevdalısı, Anadolunun kızı hoşgeldin memleketine' pankartı ile karşılandı. Otobüsten indikten sonra kendisini bekleyenlerle selamlaşan Tarhan, daha sonra il binasına geçti. Partisinin il binasının açılışını yapan Tarhan, gazetecilerler bir araya geldi. Burada konuşan Tarhan, kısa sürede Türkiye genelinde örgütlenerek genel seçime girme hakkı kazandıklarını belirterek, bunun Türkiye tarihinde bir olduğunu bu nedenle de emeğe geçen partililerine teşekkür etti.

Daha sonra basın mensupların sorularını cevaplandıran Emine Ülker Tarhan, başkanlık sistemine değindi. Dünyada başkanlık sisteminin uygulanabildiği tek ülkenin ABD olduğunu belirten Tarhan, "Başkanlık sisteminin sağlıklı uygulanabildiği tek ülke ABD'dir. Onun dışında federasyon olan ülkelerde de sağlıklı uygulanabilir. Başka dünyada bir örneği yok. Hepsi diktatörlüğe gitmiş. Eğer 'Ver federasyonu, al başkanlığı' diyorsa, muhtemelen de ona hazırlanıyordur. Türkiye'de bu şartlarda bir başkanlık sistemi, tam anlamıyla despot bir rejimi getirir. Parlamentonun feshi ve yargının neredeyse tamamının başkan tarafından atanması, başkanlık sistemi olarak adlandırılamaz. Buna başka bir sistem diyorlar dünyada, kibarcası buna diktatörlük denir" dedi.

CHP'de mücadele yolunun kapanması nedeni ile yollarını ayırdığını dile getiren Tarhan şunları söyledi: "CHP benim için geride kaldı. O konuda tartışmanın içine girmek istemiyorum. Orada parti içi mücadele kanalları kapanmıştır. O yüzden de çok antidemokratik bir yapı, yönetim anlayışı vardır. Onunla mücadele etmek hem kişiliğim olarak bana uygun değil, hem de Türkiye'ye bir faydası olmayacaktı. 13 yıldır bir seçim hilesi ile karşı karşıya kaldığımıza ben inanmıyorum. Ancak bu, tek başına seçim mağlubiyetlerinin nedeni olamaz. O yüzden asıl yapılması gereken, 13 yıldır muhalefetin bu kısır döngüye neden çözüm bulmadığı, neden bir şey üretemediği ve halkı neden ikna edemediğinin bence tartışılması gerekir." Toplantının ardından partililerle sohbet eden Tarhan, daha sonra Adana'ya geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emine Ülker Tarhan Anadolu Partisi Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title