Haberler

Emine Erdoğan, Anaokulu Açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan: "Bugün çoğu Avrupa ülkesinde okullaşma oranı yüzde 80'lerin üzerindedir. Ülkemizde ise bu yöndeki çabalar, son 11 yıldır bir seferberlik...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bugün çoğu Avrupa ülkesinde okullaşma oranı yüzde 80'lerin üzerindedir. Ülkemizde ise bu yöndeki çabalar, son 11 yıldır bir seferberlik ruhuyla sürdürülüyor. Böyle olduğu için 2002 yılında yüzde 12 olan okullaşma oranı bugün yüzde 64'e yükseldi" dedi.

Emine Erdoğan, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) tarafından, iş adamı Ethem Sancak'ın desteğiyle Ümraniye'de yapılan Nurten Yıldırım Sancak Anaokulu'nun açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Ümraniye'de 8 derslikten oluşan Nurten Yıldırım Sancak Anaokulumuz, 160 çocuğumuzu daha okul öncesi eğitime kazandırmış oldu. Bu anaokulumuz, 160 çocuğumuzun daha hayata akranlarıyla eşit koşullarda başlamasını sağladı. Anaokulumuzun açılışında emeği geçen TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Milli Eğitim Bakanımıza ve desteği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu okulu İstanbul'a Ümraniyeli yavrularımıza kazandıran Ethem Sancak ve eşi Nurten Yıldırım Sancak'ı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Okulda öğrenim görecek çocuklara ve öğretmenlere başarılar dilediğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Okul öncesi eğitimin öneminin farkına varan ülkeler çok hızlı bir şekilde bu döneme yatırım yapıyorlar. Çünkü eğitimin bu ilk basamağına yapılan yatırımların toplumlara getirisi çok yükseklerde seyrediyor. Birçok Avrupa ülkesinde okul öncesi eğitimin gelişmesi ve yaygınlaşması 1960'lı, 70'li yıllarda gerçekleşmiştir. Bugünse çoğu Avrupa ülkesinde okullaşma oranı yüzde 80'lerin üzerindedir. Ülkemizde ise bu yöndeki çabalar, son 11 yıldır bir seferberlik ruhuyla sürdürülüyor. Böyle olduğu için 2002 yılında yüzde 12 olan okullaşma oranı bugün yüzde 64'e yükseldi. Bu sonuç bizleri mutlu etmekle birlikte, daha alınacak çok yolumuzun olduğunu belirtmeliyim."

TOGEMDER'in 7 yıldır okul öncesi eğitimde yüzde 100 okullaşma oranına ulaşması için kararlı bir mücadele verdiğine dikkati çeken Emine Erdoğan, "TOGEM, '2012-2014 yılları arasında hedef 500 anasınıfı' sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde okumak isteyen yavrularımız için 485 anasınıfı açtı. Bu vesileyle anasınıflarının ülkemize kazandırılmasında emeği geçen her bir kardeşime ayrı ayrı şükranlarımı ifade etmek istiyorum" dedi.

"Çocuklarımız hayata iyi bir başlangıç yapsın istiyorsak, hepimiz elimizi taşın altına koymalı, çocuklarımızın geleceği için ortak çaba ve işbirliğini güçlendirerek sürdürmeliyiz" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün açılışını yaptığımız okulumuzda olduğu gibi, uygun fiziksel koşullar ve nitelikli eğitim sağlandığında, çocuklar ileriki yıllarda daha başarılı bir öğrenme seyri izlemekte ve daha gelişim göstermektedir. TOGEM bir gönül hareketi olarak bugüne kadar Türkiye'nin dört bir yanında çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu gelişimleri açısından çok önemli sorumluluklar üstlendi. Okul öncesi eğitimin çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimindeki rolü düşünüldüğünde, hayırseverlerimizin yardımlarıyla eğitime başlayan anaokullarımızın geleceğimizdeki rolü daha iyi anlaşılacaktır. Hayırseverlerle Milli Eğitim arasında adeta bir köprü vazifesi üstlenmiş olan TOGEM de tam 7 yıldır körpecik yüreklere umut, sevgi ve başarı tohumları ekmeye devam ediyor. TOGEM'in kuruluşunda yer aldığım, kuruluşuna katkıda bulunduğum ve süreçleri yakından izlediğim için çok büyük bir gurur duyduğumu bilmenizi isterim."

Anaokulunun açılışının ülkeye, eğitim hayatına ve çocuklara hayırlı olmasını istediğini ifade eden Emine Erdoğan, "Bugün burada bulunan değerli sanatçımız Ebru Gündeş ve eşinin, 4 tanesi okul öncesi özel eğitim anaokulu olmak üzere 175 anasınıfı yaptıracağını öğrendim. Desteklerini esirgemeyen sanatçı Gündeş ve eşine şahsım ve ülkemiz adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Emine Erdoğan, okulun yapılmasına katkı sağlayan Nurten Yıldırım Sancak, Ethem Sancak, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a plaket verdi. Gülbaran' da Emine Erdoğan'a vazo hediye etti.

Anaokulunun açılış kurdelesini Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, TOGEMDER Başkanı Gülbaran birlikte kesti.

Açılışın ardından Emine Erdoğan anaokulunu gezerek, çocuklara hediyeler dağıttı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title