Haberler

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz: Gasp Edilen Hayatlarımız Geri Verilebilir Mi?

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

TANIK BEYANLARINA İLİŞKİN BEYANLAR ALINIYOR

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülen davanın 2. duruşmasına 195 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Dün dinlenilen tanıkların ardından sanıklar, tanık beyanlarına ve heyet tarafından oluşturulan dijital delilleri inceleyecek bilirkişi listesine karşı diyeceklerini söyledi, taleplerde bulundu. Duruşma, avukatların beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz tanıkların geç konuştuğunu belirterek, "Tanık beyanları gerçeği yansıtan tarihi niteliktedir. Balyoz kumpası hukuken de siyaseten de çökmüştür. Murat Özenalp hayata geri dönebilir mi? Gasp edilen hayatlarımız geri verilebilir mi? Tanıklar çok geç konuşmuşlardır, kayıplar çok büyüktür. Bu güzel ülke onarılması güç yaralar almıştır. Balyoz ve türevi davalar Türk yargı ve adalet tarihinde kara bir lekedir" dedi.

"ASKERİ BİLİRKİŞİ OLUŞTURULMASINI İSTİYORUM"

Emekli Albay Servet Bilgin yeni bilirkişi heyetindeki kişilerin araştırılmasını istediğini ifade ederek, "Dışarıdan etkiye mensup iseler bu kişilerin seçilmemesini istiyorum. Askeri bilirkişi oluşturulmasını istiyorum" diye konuştu.

"BİLİRKİŞİYE SORMANIZA GEREK VAR MI"

Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri dün ifade veren tanıkların iddianamede kendilerine yöneltilen suçlamaları yalanlar nitelikte olduğunu söyleyerek, "Bu kadar teknik olmasına rağmen yine de hala bu CD'lerin sahte olduğuna dair şüpheniz var mı yok mu onu da merak ediyorum. Bunu bilirkişiye de sormanıza gerek var mı bilmiyorum?" ifadelerini kullandı.

"FİLMDEKİ HADİSE DAHA VAHİM ŞEKİLDE BAŞIMIZA GELDİ"

Emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy ise, "Biz zaten herhangi bir şekilde içinde olmadığımız bir şey için suçlandık. 'Bayrampaşa Biz Çok Kalmayacağız' filmindeki hadise daha vahim bir şekilde başımıza geldi. Salakça hazırlanmış bir planın, uygulanamayacak bir planın nasıl uygulanamayacağına dair askeri bilirkişilerin rapor hazırlamasını istiyorum. Oradaki ifadelerin uygulanamayacak olduğunu ancak askeri bilirkişi size ifade edebilir" dedi.

SANIK AVUKATLARI TALEPLERİNİ BİLDİRİYOR

Sanıkların beyanlarının ardından sanık avukatlarının beyanlarının alınmasına geçilen duruşmada bir kısım sanıkların avukatı Hüseyin Ersöz, "Bilirkişi incelemesi ile ilgili olarak İTÜ'den gelen bilirkişi yapabilecek isimlerle ilgili dosyada farklı uzmanlık alanlarına sahip kişilerin olduğu görülüyor. Bunların birisi iletişim konusunda, bir tanesi yapay zeka konusunda uzman biri de fiilen akademisyenlik yapmıyor. Yargıtay'dan dönen dosyada bilirkişi incelemesi kararı verilmişti. Eğer bu dosyada da bilirkişi incelemesi kararı verilecekse o dosyadaki soruların celp edilmesini ya da tarafımıza sorular için zaman tanınmasını istiyoruz" diye konuştu. Duruşma, sanık avukatlarının taleplerini bildirmesi ile devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Cem Gürdeniz Özden Örnek Çetin Doğan Politika Güncel Haberler

title