Haberler

Elvan: "Kmü, Sağlam Adımlarla İlerliyor"

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitenin gelişimi ve tamamlanması hedeflenen projeler hakkında bilgi verdi.

Karaman Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Yunus Emre Yerleşkesini gezerek gelişmeleri yerinde inceledi.

Üniversiteyi hem finansal açıdan hem de tüm etkinliklerinde destekleyeceğini vurgulayan Lütfi Elvan, Eğitim Fakültesinin kurulmasını memnuniyet ile karşıladıklarını, üniversitenin her alanda daha da gelişeceğine yönelik umutlarının olduğunu belirtti.

Yeni kurulmasına rağmen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin sağlam adımlarla ilerlediğini belirten Lütfi Elvan, "Üniversitemizde henüz eksikliklerimiz var, ancak aynı dönemde kurulan diğer üniversitelere göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi çok iyi durumda. 2011 yılında üniversitemizde toplam dokuz binanın tamamlanmış olması fiziki yapılanma adına çok iyi bir gelişme. Elbette daha yapacak işler var. Mesela Mühendislik Fakültesinde Gıda Mühendisliği Bölümünün kalitesini artırmak için işadamlarımızın önerilerini almalıyız." diye konuştu.

Elvan, Havacılık Meslek Yüksekokuluna 2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınmasına başlanacağı müjdesini de verdi. Üniversite yönetiminin Havacılık Meslek Yüksekokuluna verdiği desteğe teşekkür eden Elvan; "Bu yıl Havacılık Meslek Yüksekokuluna Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü adı altında iki bölüm açılmasının çalışmaları tamamlandı, şu anda YÖK onayı bekleniyor." dedi.

Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin üç yıllık süre içerisinde fiziki gelişimi, personel alımı, bölüm ve öğrenci sayılarındaki artış konularında açıklamalar yaptı. Üniversitede çok değerli çalışmalarla öne çıkacak fakülteler kurulduğunu, bu fakültelerin gelişmelerinin engellenmemesi amacıyla şimdilik Tıp Fakültesi kurulmasının düşünülmediğini de sözlerine ekledi. Ayrıca Merkezi Araştırma Laboratuarında kısa süre içinde biyoteknoloji, tarımsal araştırma, gıda, fizik ve kimya konularında araştırmaların gerçekleştirileceğini belirtti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yerleşkesinin her alanını gezen heyet, tamamlanan projeler ve yeni projeler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Verimli geçen ziyaret, karşılıklı iyi dileklerle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabri Gökmen Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title