Haberler

Elvan'ın Ölümü Siirt'te Protesto Edildi

Güncelleme:

HDP Siirt İl Örgütü, İstanbul'da 8 aydan beri komada olan ve geçen günlerde vefat eden Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti.

HDP Siirt İl Örgütü Parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP İl Başkanı Ata İnan, İHD Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın, Tabipler Birliği Odası Başkanı Dr. Ekrem Bilek ve çok sayıda partili katıldı.

İstanbul'da Gezi olaylarından kafasına aldığım bir cisimden dolayı 8 aydan beri komada olan ve geçen günler içinde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü protesto ettikleri belirte HDP Siirt İl Başkanı Yılmaz Çınar,"Yasal bir mermi'nin, Devletin envanterine kayıtlı bir gaz fişeğinin ekmeğe giderken vurduğu Berkin Elvan'ı, Ethem Sarısülük'ün, Ali İsmail Korkmaz'ın, Ceylan Önkol'un, Uğur Kaymaz'ın, Roboski'li evlatlarımızın yanına uğurladık. Katili bu sabah üniformasını giyerek mesaisine gitti utanmazca. Azmettiren meydanda. Berkin Elvan'ın anısını demokrasi, barış, eşitlik ve özgürlük mücadelemizde yaşatacağız. Ülkemizde yaşayan tüm renklerin, farklılıkların, ezilenlerin ve ötekiliştirilenlerin, kısacası tüm halklarımızın, eşit, özgür ve demokratik yaşamını esas alan partimize, Urla, Alanya, Soma, Niğde, Ordu ve Fethiye'de ırkçı saldırılar yapılmıştır. Ülke barışını, demokratik ve özgür yaşamı hedef alan, faşist grupların amaçları bellidir" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Berkin Elvan Selim Sadak İstanbul Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title