Haberler

Elmadağ'da Karacahasan Geleneksel Yayla Şenliği

Elmadağ Karacahasan Köyü Derneği Tarafından 13.'sü Gerçekleştirilen Geleneksel Yayla Şenliği Büyük İlgi Gördü. Yağmura Rağmen Yaylayı Dolduran Davetliler Türküler Eşliğinde Halay Çekip Eğlendi.

Elmadağ Karacahasan Köyü Derneği tarafından 13.'sü gerçekleştirilen geleneksel yayla şenliği büyük ilgi gördü. Yağmura rağmen yaylayı dolduran davetliler türküler eşliğinde halay çekip eğlendi.

Elmadağ Karacahasan Köyü Derneği 13. Geleneksel Yayla Şenliği büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Festivale derneğin onursal başkanı Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, meclis üyeleri, Elmadağ Kaymakamı Osman Kaymak ve Elmadağ Belediye Başkanı Ömer Ağa Kurt'un yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Mamak'taki okul idarecileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Yazı müjdeleyen günlerde bu güzel programı hazırlayan dernek yöneticilerini kutluyorum. Allah dirliğimizi, beraberliğimizi ve düzenimizi bozmasın. Bu güzel Gümüş Yaylası'nda yerel kültürümüz, geleneklerimiz, milli kültürümüz daha nice nice yıllar yaşasın" dedi.

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu'nun küçük skeçlerle izleyicilere hoş dakikalar yaşattığı festivalde, Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekibinin ve mehteran takımının gösterisi ilgi çekti. Yöresel oyunların sunulduğu festivalde aşıklar da sanatlarını konuşturdu. Yağışa rağmen yoğun katılımın yaşandığı festivalde izleyiciler, Mamak Belediyesi Halk Müziği Topluluğu'nun seslendirdiği şarkılar ile Ankara oyun havaları eşliğinde keyifli bir hafta sonu yaşadı. Elmadağı'n geleneksel yemeği tiritten yiyen katılımcılar, yapılan çekilişlerde de birbirinden güzel hediyelerin sahibi oldu.

(DUY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title