Haberler

Elebaşı Dışarıya 2 Kez Talimat Vermiş

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Bölücü Terör Örgütü Elebaşının, Cezaevinden Dışarıya 2 Kez Talimat Verdiğinin Tespit Edildiğini, Bununla İlgili Geçen Yıl Hücre Cezası Verildiğini Bildirdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bölücü terör örgütü elebaşının, cezaevinden dışarıya 2 kez talimat verdiğinin tespit edildiğini, bununla ilgili geçen yıl hücre cezası verildiğini bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Şahin, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy'un, ''Terör örgütü elebaşı, avukatlarıyla görüşmesini hangi yasal düzenlemeye göre yapıyor'' sorusuna, şu karşılığı verdi:

''Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunanlar, haftada bir kez avukatlarıyla, 15 günde bir kez de birinci derece yakınlarıyla görüşme imkanına sahiptirler. Bahsi geçen şahsın, Ankara'da devam eden bir davası var. AİHM'e, cezaevi koşullarıyla ilgili açmış olduğu bir dava var. Bu nedenle de ayrıca ilgili yasalar geriği avukatlarıyla görüşme hakkı mevcut. O nedenle görüşüyor. Türkiye'de tutuklu ve hükümlülerle ilgili avukat ve yakınlarıyla görüşmeye hangi hükümler bağlanmışsa, bundan herkes yararlanacaktır.

Ayrıca (Talimat veriyor dışarıya, onunla ilgili bir dava açıldı mı?) diye bir soru var. Bununla ilgili de öyle bir davranış tespit edilmişse, -ki yanlış hatırlamıyorsam 2 kez tespit edildi- yine ilgili yasalara göre bir ceza veriliyor. Geçtiğimiz yıl böyle bir ceza uygulanmıştı. Bu ceza, oradaki infaza bir şekil değişikliği... Mesela hücre cezası gibi diyebileceğimiz bir ceza veriliyor. Sadece bir kişiye ait değil, herkese uygulanan bir müeyyidedir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title