Haberler

Elazığ Tanıtım Günleri Değerlendirme Toplantısı

Güncelleme:

Elazığ Tanıtım Günleri'nin ardından Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz basın mensuplarının da katılımlarıyla bugün bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Belediye Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan ve yaklaşık olarak bir saat süren değerlendirme toplantısına Başkan Vekili Asım Nazırlı ve Başkan Yardımcısı Mahmut Varol ile birim müdürleri ve tanıtım günlerinde yer alan belediye personeli ve müzisyenler katıldı. Elazığ Belediyesinin tanıtım günlerine önceden bir ekip ruhuyla hazırlandığını ve burada çok başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Başkan Mücahit Yanılmaz, burada halkın düşüncelerini de almak için ilk kez bir anket çalışması düzenlediklerini bu kapsamda anket sonuçlarını yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını vurgulayarak, tanıtım günlerinin ardından da bir broşür halinde yapılan çalışmaları basın mensuplarına dağıttıklarını arşiv niteliği taşıyan broşürü ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarına da ulaştıracaklarını belirtti.

Değerlendirme toplantısında görsel olarak da ikinci İstanbul Elazığ Tanıtım Günleri görüntülerini izlettiren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, program sonunda da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BAŞKAN MÜCAHİT YANILMAZ'DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI

Konuşmasına birlik ve beraberlik vurgusu yaparak başlayan Başkan Mücahit Yanılmaz "Her birimiz farklı alanlarda çalışmalarımızı yürütsek de her birimiz kendi görev ve sorumluluk alanımızda daha iyi hizmet üretmeye çalışıyor olsak da şehir halkı olarak hepimizin ortak paydası Elazığ'dır ve Elazığ'ın daha iyi noktalarda bulunması yönünde ortaya koyduğumuz çalışmalarımızdır, fedakârlıklarımızdır." Dedi.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz değerlendirme toplantısında şu görüşlere yer verdi:
"İşte bu sebeple Elazığ'ı merkezine alan, Elazığ'ın daha çok bilinmesine, değerlerinin gün yüzüne çıkartılmasına ya da bilinen değer ve ürünlerinin ülke çapında tanınıp markalaşmasına yönelik tüm sosyal, kültürel, sportif, ekonomik, tarih ve turizm konulu tüm ulusal ve uluslar arası etkinliklerde Elazığ Belediyesi olarak birinci derecede sorumluluk aldık ve birçok maddi ve manevi yük yüklenmeyi bilerek ve isteyerek kabul ettik.


Konusu Elazığ olan, Elazığ'ı öne çıkaran her etkinlikte sözde değil gerçek özne olmayı bu şehre bir vefa olarak kabul ettik. Zira kabuğuna çekilen, kendi sorunları kadar avantajlarını da tartışmaktan korkan, üzerinde bulunduğu imkânların ve nimetlerin farkında dahi olmayan, mevcutla yetinip gelişime ve değişime kendini kapatan bir şehir olmayı elimizin tersiyle bir kenara ittik.

Kendi zenginliklerini bilen, avantajlarının farkında olan, bu değerleri şehir ve ülkeye tanıtarak ekonomik katma değer üretmeyi hedefleyen, bunu başarmak için kötü örnek hikâyeleriyle umutsuzluk duygusuna kapılan insanlardan kurtarıp, kendine özgüveni olan, başarmaya odaklanmış ve buna inanmış insanların başarı hikâyeleriyle gurur duyan ve daha iyisini başarmayı hedefine koyan bir şehri hep birlikte oluşturmanın kavgasını verdik ve vermeye davam ediyoruz."

ŞEHRİN TANITIMINA DESTEK OLDUK VE OLACAĞIZ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada "sadece İstanbul'da gerçekleştirilen tanıtım günlerine değil, Elazığ'ın tanıtımına katkı sağlayan tüm organizasyonlarda destek verdiklerini ve destek vermeye de devam edeceklerini" belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar ilimizin tanıtıma katkı sağlayan tüm etkinliklerin destekçisi olduk. Balkan Triatlon şampiyonası, Hazar Şiir Akşamları başta olmak üzere her etkinlikte birinci derecede katkılar sunduk.

Ekim ayı içerisinde bir önemli uluslar arası bilimsel etkinliğe daha ev sahipliği yapmış olacağız. Fırat
üniversitemizin düzenlediği VII. Dünya Dili Türkçe Sempozyumu için ilimize yüzlerce bilim adamı gelmiş olacak. Etkinliğin düzenleme komitesindeki hocalarımız bizlere geldiklerinde de üzerimize düşen neyse o katkıyı verebileceğimizi kendilerine ifade ettik.

Elazığ Belediyesi olarak sadece kendi görev ve sorumluluk alanımızda kalmak istemiyoruz. Klasik belediyecilik hizmetlerimizin en iyisini süratli bir şekilde hizmet olarak şehre yansıtmanın yanında şehrimizin her alanda, her mecrada söz sahibi olmasını sağlayacak faaliyetlerin de içinde ya da başında olmak bizlere ayrı bir gurur veriyor.
İşte bu sorumluluk ve hizmet anlayışımız, Elazığ Belediyesi olarak 4-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul
Ferhanede yapılan Elazığ Tanıtım Günleri'ne de en üst düzeyde katılım göstermemizin asıl gerekçesi ve sebebi
olmuştur.

Adına tanıtım günleri dense de şehrin ekonomik, sosyal ve diğer alanlarında gelişmesinde sıçrama tahtası olabilecek etkinliklerin en önemli ayağı olan İstanbul Feshane Günlerini başarıyla gerçekleştirerek ilimize döndük.

Elbette İstanbul demek büyük bir pazar demek. 18 milyona yaklaşan nüfusu ve içinde barındırdığı her şehirden insanıyla Avrupa'daki birçok ülkeden büyük bir kent İstanbul.

Nüfusuyla birlikte finans, ekonomi, ticaret, sanayi, üretim, pazarlama, lojistik, markalaşma noktalarında da ülkenin merkezi konumunda. İdari başkentimizin Ankara olmasına rağmen ekonomin başkenti, paranın, ticaretin ve üretimin ve ana dağıtım üssü olan İstanbul'u dikkate almadan bu potansiyeli iyi değerlendirmeyi düşünmeden şehrin ekonomisini büyütemeyiz.

TANITIMDA SÜREKLİLİK

Tanıtım Günleri'ne katılan firmalar ve üreticiler sadece oraya götürdükleri ürünleri tanıtmak ve satmakla yetinmedi. Stantlarına gelen her insana, sonrasında da kendilerine ulaşabilecekleri broşür, katalog ya da hiç olmazsa kartvizitini sundular.

Feshane Etkinliği, Elazığlı hemşerilerimizin dışında yüz binlerin buluştuğu ve bu şehirden neşet eden her türlü sanayi, gıda, deniz ürünleri, tarımsal ürünler, süt ürünleri, özgün üretim ve bizi yansıtan sosyal, kültürel ve sanatsal ürünlerin görücüye çıkacağı ve ticari bağlantıların yapılacağı bir zemin olması yönünde de ciddi adımlar atıldığı bir zemin oldu.

ELAZIĞ BELEDİYESİ BU ORGANİSYONUN NERESİNDEYDİ?

Elazığ Belediyesi olarak bilindik ve klasik belediyecilik hizmetlerini yanında şehrin tanıtımına ve ekonomik yönden kalkınmasına da özel bir önem verdiğimizi yukarıda da örnekleriyle zikretmiştik. Bu sebeple bu organizasyonun her aşamasında etkin rol üstlendik.

Elazığ'da yapılan toplantılar ile İstanbul'da yapılan toplantılara katılmış olduk.
Bu etkinliğin şehrin tüm yönlerinin tanıtımına ve ekonomik olarak geri dönüşümüne katkı sağlayacak tüm yapılanlara destek olduk.

BELEDİYE HANGİ HAZIRLIKLARI YAPTI?

Belediyemiz, bu etkinliği hem ekonomik bir açılım sağlamak hem de kültür, sanat, turizm, el sanatları ile şehircilik alanında geldiğimiz noktayı İstanbul'a taşımak gibi bir misyonu yerine getirmek adına önemli hazırlıklar yaptı.
Öncelikle Tanıtım günlerinin tanıtımın en etkin bir şekilde hem şehrimizde hem de Elazığ'da duyurusunun sağlanması için bilboard çalışmaları gerçekleştirdik. Etkinliklerden 20 gün önce ve etkinlik haftası olmak üzere iki dönem toplamda 80 bilboard ve 120 raket olmak üzere tanıtım çalışması gerçekleştirildi.
Elazığ Belediyesi olarak ilimizdeki protokol üyeleri, daire müdürleri, STK Başkanları, sendikalar, Medya, siyasi parti temsilcilerine davetiye gönderdik. Yine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile tüm ilçe belediye başkanlarına, İstanbul bürokrasisine, Elazığ derneklerine, Elazığlı işadamlarımıza özel davetiyelerimizi gönderdik.

Elazığ Belediyesi olarak İstanbul'a Elazığ'ın kültürünü, sanatını, folklorunu, yöresel ürünlerini omuzladık ve götürdük. Hemşerilerimize yöresel şaheserimiz olan orciğimizle gittik. Ağın leblebimizle, badem şekerimiz, çedene kahvemiz, Elazığ usulü çiğköftemiz ve her şeyden önemlisi de kürsübaşı koromuzla gittik.
Bunlarla birlikte belediyecilik hizmetlerimizi, anlatan belgeseller ve şehrin genel tanıtımını yapan görsellerimizle gittik. Broşürlerimiz, dergilerimiz ve kitaplarımızla gittik.

Tanıtım günlerinin misafir odası belediyemizin standı oldu. Bizler hemşerilerimize ikramlarımızla, musikimizle, o güne özel armağanlarımızla ev sahipliği en güzel bir şekilde yaptığımıza inanıyoruz.
Bu konuda Elazığ medyasının da desteklerini arkamızda görmek bizleri ayrıca mutlu etti. Sizlerin dört gün boyunca İstanbul'dan canlı yayın yaparak oradaki havayı şehrimize ve tüm dünyaya iletmeniz etkinlikleri daha bir anlamlı kılmış ve taçlandırmıştır. Bu yüzden hassaten Kanal Fırat, Kanal 23 ve Kanal E televizyonun sahibi, yönetici ve genel yayın yönetmenlerine şehir adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yine etkinliklerimize sayfalarında yer veren yazılı basınımıza ve internet medya kuruluşlarına da şükranlarımızı sunuyoruz.
Yine etkinliklerimizden canlı yayınlar yapan, haberlerinde yer veren tüm ulusal kanallarımıza da teşekkür
ediyorum.

BÜTÜN ÇALIŞMALAR ELAZIĞ İÇİN

Tüm bu çalışmalar Elazığımız için. Zira bu şehir bizim sevdamız. Bu şehir bizim doğduğumuz şehir. Daha çok kalkınması ve gelişmesi adına her bir fert, her bir işadamı ve her bir kamu görevlisi ile biz seçilmişlerin en önemli görevlerinden biri de şehrimiz adına çalışmalar yapmaktır.

Ben, tanıtım günlerine katılarak bir sıçrama yapma cesaretini ve özgüvenini gerçekleştiren iş adamlarımıza, üreticilerimize, kamu kurum ve kuruluşları ile ilçe kaymakamlık ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.
İnanıyorum ki bu etkinlikler şehrimize de atılımı yaşatır, bir kabuğunu kırarak markalaşma sürecini başlatır.
Eksiği-fazlası, doğrusu-yanlışıyla bir tanıtım günlerini daha geride bıraktık. Elbette böylesine dev bir organizasyonun kusursuz olmasını beklemek elbette ki yanlış olur.

Böylesine önemli ve büyük faaliyetlerde eleştirilecek, olumsuz yönleri öne çıkartılabilecek birçok eksiklikler de gözükebilir. Ama bizler yapılandan dersler ve tecrübeler çıkartıp önümüze bakmalıyız. Arkasına bakarak koşan koşucular ipi göğüsleyemezler. Bizler yapıcı ve samimi tenkit ve teklifleri dikkate alarak önümüze bakmak durumundayız.

ANKET ÇALIŞMAMIZ

Elazığ Belediyesi olarak Tanıtım Günleri'nin eksikliklerinin, noksanlıklarının tespit edilerek giderilmesi ve bu hususlarda yeni önerilerin yapılmasına imkân sağlayacak amacıyla dört gün boyunca standımıza gelen misafirlerimize anket çalışmamız oldu. Bu çalışmanın değerlendirmeleri şu an yapılıyor. Sonuçlar hem bizler için hem de diğer kurum ve özel şirketlerimiz için gelecekte yapılacak tanıtım günlerine ışık tutacak, rehberlik edecektir.

"4 GÜN BOYUNCA TÜM YÜREKLER ELAZIĞ İÇİN ATTI"

Organizasyon komitesinin her şeyden önemlisi de şehrin aşkını ve şevkini kıracak söylemlerden ziyade yeni öneriler ve tekliflerle daha mükemmelinin yapılmasına katkı sağlayalım.
Bu etkinlikte herkes, her kurum ve kuruluş şehir için, şehrin tanıtımı, kalkınması ve daha da büyümesi için çalıştı. Dört gün boyunca tüm yürekler Elazığ için attı. Bunun çok önemli ve olumlu yansımalarını etkinlik sonrası gelen telefonlardan ve mesajlardan görmek bizleri ziyadesiyle mutlu kıldı.

Elazığ Tanıtım Günleri'nin düzenlenmesi ve başarıyla sonuçlanması için gayret gösteren Milletvekilerimize, Elazığ Valiliğimize, ETSO Başkanlığımıza, STK temsilcilerimize, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektör temsilcilerine, ELFED Yönetim Kurulu Başkanı Faik İçmeli ve Yönetim Kurulu Üyelerine, organizasyonun Elazığ ayağında ciddi çalışmalar yapan ETÜDER Başkanı Burak Soylu'ya, Sanatçımız Ahmet Yüce'ye, İstanbul'da ikamet eden işadamlarımız ve sanatçılarımıza, yerel ve ulusal basın kuruluşlarımıza, tanıtım günlerinde görev alan personele ve İstanbul'da bizleri yalnız bırakmayan çok değerli hemşerilerimize kalbi teşekkürlerimizi sunuyorum."

Konuşmasını "Bu etkinlikler vesilesiyle aziz şehir Elazığ etkin bir şekilde tanıtılmış ve şehrin daha da kalkınması ve gelişmesi yolunda yeni hedefler için yeni çalışmalara kapı aralamıştır." Şeklinde tamamlayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz daha sonra İstanbul da kendisiyle beraber çalışan tüm ekibi yanına alarak teşekkür etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mücahit Yanılmaz Mahmut Varol İstanbul Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title