Haberler

Elazığ'da 6 Şiddetinde Deprem

Elazığ'da, Merkez Üssü Karakoçan İlçesi Başyurt Beldesi Olan 6.0 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi.

Elazığ'da, merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesindeki verilere göre, saat 04.32'de, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilcesi Başyurt beldesi olan, 6.0 büyüklüğünde, 5 kilometre derinlikte deprem kaydedildi.

-ELAZIĞ VALİSİ EROL-

Bu arada Elazığ Valisi Muammer Erol, merkez üssü Karakoçan'ın Başyurt beldesi olan depremde, ilk belirlemelere göre, Kovancılara bağlı bir köydeki bir evde hasar meydana geldiğini söyledi.

Erol, Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt beldesinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovancılara doğru yola çıktığını belirterek, ''Kovancılara bağlı bir köydeki bir evde hasar meydana geldi'' dedi.

Erol, ''Şu an itibariyle bana ulaşan bir sıkıntı yok'' diye konuştu.

-DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.5 OLARAK BİLDİRDİ-

Öte yandan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, Elazığ'daki depremin büyüklüğünü 5.5 olarak bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Elazığ'da saat 04.32'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 5.5, derinliğinin ise 10.42 kilometre olduğu kaydedildi.

Açıklamada, depreme en yakın yerleşim birimlerinin Kovancılar'a bağlı Demirci, Aşağımirahmet, Karasungur ve Sarıbuğday köyleri ile Karakoçan'a bağlı Sağın köyü olduğu belirtildi.

Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesindeki verilere göre, saat 4.32'deki ilk depremin ardından, bölgede, büyüklükleri 4.1 ile 2.6 arasında değişen 10 sarsıntı meydana geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title