Haberler

Elazığ'da 4,7 büyüklüğünde deprem! Vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi

Güncelleme:

Dün gece saatlerinde Elazığ Merkez'de 4,7 büyüklüğünde deprem oldu. Çevre illerden de hissedilen deprem sonrası vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi.

AFAD'ın verdiği bilgiye göre, saat 03.25 sıralarında merkez üssü Elazığ Merkez olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı sonrası paniğe kapılan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Elazığ'ın merkezi olan 4,7 büyüklüğündeki sarsıntının 13,83 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Elazığ'da 4,7 büyüklüğünde deprem! Vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi

AFAD Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi: "Elazığ ilimizde saat 03.25'te meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

Elazığ'da 4,7 büyüklüğünde deprem! Vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada da "Deprem sonrası 03.45 itibariyle ilimizdeki AFAD, 112 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir." denildi.

Elazığ'da 4,7 büyüklüğünde deprem! Vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi

"ARTÇI DEPREM OLARAK DEĞERLENDİRMEK MÜMKÜN"

NTV canlı yayınında Elazığ'da meydana gelen depremi değerlendiren Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, "24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin etki alanı içindeki bir bölge. Artçı deprem olarak değerlendirmek mümkün. Bölge hem 2020 depremiyle hem de geçtiğimiz yıl yaşadığımız 6 Şubat depremiyle sıkışan ve gerilen bir bölge. 2020'de enerjisi boşaldığı için büyük bir deprem beklemediğimiz bir yöre. Bölgede en önemli ve tehlikeli olarak gördüğümüz Bingöl Yedisu fayı var. Kuzey Anadolu fayının 1700'lü yıllardan bu yana kırılmamış o yöredeki en önemli parçası. 7,2 büyüklüğünde bir deprem üretme olasılığı var. Ancak bu depremin onunla bir bağlantısı yok. Yedisu fayı Elazığ'ın biraz doğusundan Karlıova'ya doğru uzanan bir fay parçası. Bunun üzerinde bir deprem beklentimiz var. Onun dışında yöre riskli bir bölge. Çok sayıda fay parçası barındıran bir bölge. En fazla dikkat edilmesi gereken yörelerden bir tanesi" ifadelerine yer verdi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ: GEÇMİŞ OLSUN

Elazığ Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da "Şehrimizde meydana gelen 4.7 şiddetindeki deprem dolayısıyla tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Merkez Deprem Elazığ Deprem Doğal Afet Acil Durum Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Ahmet Aydın null:

o depremi yerin 13 kilometre altı olması imkansız hem şiddetli hemde büyük tu yani 4.7 olsa yerin en az 2 kilometre dibi olması gerekiyor eğer 13 kilometre dipte olduysa o zaman şiddeti 7 dir

5
12
yanıtYanıtla
Ahmet Aydın null:

toplam 6 saniye sürdü 10 saniye daha devam etseydi kıyamet kopardı ulan 4.7 ise yerin çok yakınında oldu eger mesafe 13 kilometre ise büyük bi depremdi o zaman bukadar şiddetli

13
0
yanıtYanıtla
ZAZA Burak:

Elazığımıza geçmiş olsun

7
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ben felaket tellalı değilim olası yıkıcı bir depremde maddi açıdan iyi durumda olan başka bir yerde evi olanlar hariç bir mucize beklemesin o saatten sonra bir iki gün sırtınızı sıvazlarlar sonra çekip giderler torpilliler hariç br köşede unutulursunuz siyasetçiler sizi aldatmasın oraların düzelmesi çok uzun yıllar alacak oralarda yapılan bir kaç deprem konutunun kime çıktığını öğrenmek istiyorsanız internete deprem konutları kime çıktı diye yazın bakın karşınıza ne çıkacak

3
5
yanıtYanıtla
Tırpan:

Geçmiş olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title