Haberler

Elazığ'da 2'İnci Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri Yapıldı

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'den 2'nci Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri Dün Hazar Gölü Kıyısında Yapıldı. Plaj Voleybolu ve Hentbolu, Oryantiring ve Kros Yarışları Yapıldı. Bay ve Bayan Kategorilerinde Yapılan Yarışmalara, 7 Ülkeden 15'i Yabancı Olmak Üzere Toplam 73 Yerli ve Yabancı Sporcu Katıldı. Yarışlar Sonunda Dereceye Girenleri Ödülleri Düzenlenen Törenle Verildi.

ELAZIĞ'ın Sivrice İlçesi'den 2'nci Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri dün Hazar Gölü kıyısında yapıldı. Plaj voleybolu ve hentbolu, oryantiring ve kros yarışları yapıldı. Bay ve bayan kategorilerinde yapılan yarışmalara, 7 ülkeden 15'i yabancı olmak üzere toplam 73 yerli ve yabancı sporcu katıldı. Yarışlar sonunda dereceye girenleri ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Sivrice İlçesi'ndeki Hazar Gölü Kıyısı'nda buyıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Hazar Spor Şenlikleri, dün yapıldı. Macaristan, Rusya, ABD, Belarus, Kenya, Moldova, Bulgaristan ve Fransa'dan 15 ile Türkiye'den de Kocaeli, Van, Aksaray, Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Mardin, Erzurum, Eskişehir, Muş, Bitlis, Kütahya, Karabük ve Konya'dan 48'i erkek, 25'i bayan olmak üzere toplam 73 sporcu katıldı.

Hazar Gölü Kıyısı'nda yapılan şenliklerde, plaj voleybolu ve plaj hentbolu büyük ilgi gördü. Yarışlar öncesi konuşan Sivrice Kaymakamı Suat Yıldız, Elazığ'ın ve bölgenin terörle anıldığını hatırlatarak, "Buraya yurt dışından onlarca sporcu geldi. Korkulacak bir yer yok. İşte burada turizm de olur, sanayi de olur, her şey de olur. Bunu katılamaktı amacımız. Küçük ilçemiz Sivrice'de böyle bir imkan var. Daha iyisini yapacağız" dedi.

Belirlenecek bazı günleri dalış günleri olarak ilan etmeyi düşündüklerini belirten Kaymakam Yıldız, dalış sporunu ve Hazar Baba tesisleriyle kayak sporunun ilçede daha da gelişmesini hedeflediklerini söyledi.

Daha sonra oryantiring yarışı yapıldı. geçildi ve toplam 23 sporcu ellerine verilen harita ile 2 kilometrelik alanda saklananları bularak varış noktasına en kısa sürede getirmeye çalıştı. Yarış sonunda büyükler kategorisinde Fatih Turgut birinci, Murat Şeker ikinci, Erdal Demir ise üçüncülüğü elde etti.

Son 3 Olimpiyat yarışmalarında Macaristan'ı temsil eden eski Avrupa Kros Şampiyonası 3'üncüsü, bu yıl da Avrupa Şampiyonası'nda ülkesinin formasını giyecek olan Aniko Kalovics, çok güzel bir ambians yaşadıklarını belirterek, insanların dostça davrandığını söyledi. Amerika koşularında defalarca derece elde eden, uluslararası ve Avrupa Şampiyonaları'nda koşan Kuzey Karolina Üniversitesi'nden Kristina Vegh ve eşi Avrupa takımlararası, Gençlerarası ve Dünya Şampiyonası'nda ülkesinin formasını giyen Macar Atlet Tibor Vegh, Moldovya'yı 2004 Atina Olimpiyatları'nda temsil eden Svetlana Shepeleva, Hazar Gölü ve çevresindeki güzelliklerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Aslen Etyopyalı olan ve Türk Vatandaşlığına geçtikten sonra Meryem Erdoğan adını alarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına yarışan sporcu da Elazığ'a ikinci kez geldiğini anlattı. Birinci gelişinde Türk Vatandaşlığına daha geçmediği için yırşmaya dahil olamadığını anlatan Meryem Erdoğan, röportaj sırasında şimşek çakması ile korkulu anlar yaşadı. Meryem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı bulduğu için Türk Vatandaşlığı'na geçerken onun soyadını aldığını anlattı.

Erkekler kategorisinde yapılan kros yarışmasında birinciliği AksarayÆdan Murat Ertaş, ikinciliği Kenyalı Moses Too ve üçüncülüğü de KonyaÆdan Fatih Bilgiç aldı. Bayanlarda ise birinciliği KocaeliÆden Meryem Erdoğan, ikinciliği Macaristanlı atlet Aniko Kakovics, üçüncülüğü ise İstanbulÆdan katılan Bahar Doğan elde etti.

Elazığ Valisi Muammer ErolÆun da katıldığı Sivrice Hükümet Konağı bahçesindeki madalya töreninde yarışmada derece elde eden tüm atletlere madal ve ötülleri verildi. Şenlikler, akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saalere kadar devam eden mahalli sanatçıların vkonseriyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title