Haberler

"Ekonomik Kriz Beraberinde Sosyal Krizi Getirdi"

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türk İslam Geleneğinde Aile konulu ulusal sempozyumun açılışını yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türk İslam Geleneğinde Aile" konulu ulusal sempozyumun açılışını yaptı. Konuşmasında ailenin önemine değinen Bakan Fatma Şahin, küresel ekonomik krizin beraberinde sosyal alanda yaşanan bir krizi de getirdiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Marmara Üniversitesi, Üsküdar Belediyesi ile Külünk Eğitim ve Kültür Derneği'nin Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği sempozyuma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, AKP İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ve Mihrimah Belma Satır ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Bakan Fatma Şahin, ailenin önemine değindi, küresel ekonomik krizin beraberinde sosyal alanda yaşanan bir kriz daha getirdiğini savundu. Ailenin öneminden bahseden Bakan Fatma Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyada yaşanan ekonomik krizin sosyal alanda da bir krize dönüştüğünü en büyük sorunun ise parçalanan aileler olduğunu görüyoruz. 2008 yılından sonra özellikle Amerika ve Avrupa merkezli yaşanan finans krizinin büyük bir aile krizine dönüştüğünü ve bundan dolayı da sorunun çözümünün çok zorlaştığını gördük. Gittiğimiz gördüğümüz yerlerde mevkidaşlarımızın bize söylediği çok önemli bir gerçek var. Bu sorunu çözmemiz lazım. Akıntıya karşı kürek çekiyoruz. Derlememiz ve toparlamamız çok zor görünüyor. Çünkü, çok hızlı parçaladık, çok hızlı dağıttık. Şimdi bunun maliyeti çok daha yüksek oluyor."

Konuşmasında, içi boşaltılan aile olgusunun yeniden doldurulmayı çalışıldığına değinen Bakan Fatma Şahin, "Birçok akım insanoğlunun tarihini, geçmişini ve kültürünü etkiledi. Bizim aile dediğimiz şey sevgiyse şefkatse merhametse sorumluluksa bu değerlerin mutlaka yükselen bir değer halinde tutulması gerekiyor" dedi.

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'in politikalarını aile temelli oluşturmaya çalıştığını kaydeden Bakan Fatma Şahin, Türk toplumunun köklü bir geleneği olduğunu, bu geleneğin toplumu ayakta tuttuğunu belirtti.

Konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından hediye verildi. Karakalem ustası Şükran Artar da Bakan Fatma Şahin'e çizimini kendisinin yaptığı bir portresini takdim etti.

Bakan Fatma Şahin konuşmaların ardından Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı'nın başkanlık ettiği, Prof. Dr. Murat Sülün, Prof. Dr. Adem Apak, Dr. Şeyda Öztürk ve Abdurrahman Han'ın katıldığı oturumu izledi. Oturumda yaklaşık 1 saat kalan bakan, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan kongre merkezinden ayrıldı.

"İslam geleneğinde ideal ve mutlu aile", "İslam öncesinde ve islami dönemde Türk ailesi", "Aileyi yeni bir dil ile anlatmak", "Osmanlı'da aile yapıları", "Türk - İslam tarihinde siyasi evlilikler" ve "Batılılaşma ve modernleşme karşısında Müslüman - Türk ailesine yönelik meydan okumalar ve çözüm önerileri" konu başlıklarının işleneceği sempozyumun 2 gün süreceği belirtildi.

(BB) - İstanbul / Üsküdar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Külünk Fatma Şahin İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title