Haberler

Ekonomi ve Politikada Yükselenler Ödüllendirildi

Güncelleme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gözlem Gazetesi tarafından Swissotel Grand Efes Otel'inde düzenlenen "Ekonomi ve politikada yükselen portreler" ödül törenine katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gözlem Gazetesi tarafından Swissotel Grand Efes Otel'inde düzenlenen "Ekonomi ve politikada yükselen portrelerö ödül törenine katıldı.

Gözlem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Gürel, gazetenin 20 yıldır ekonomiye yön verdiğini söyledi. Seçici Kurul Başkanı, Gazeteci- Yazar Öcal Uluç, "Gözlem'i çıkarken bir ilkemiz vardı. Laik, demokratik, hukuk devletini savunmak. Bu günden sonra da aynı rotayı izleyerek yaşayabildiğimiz kadar yaşayabilmeye devam edeceğiz. Hedefimiz ekonomi ve politikaya yön verenlerin gazetesi haline getirmek. Çeyrek asra yakın tüm zorluklara rağmen çabalarımız sürüyor. Bir hayalimiz vardı. Oscar ayarında bir ödül vermek hayalimizdi. Bugün bu hayalimiz gerçek oldu. Altı Türk insanına ödül vermenin onurunu yaşıyoruz." dedi.

Törende, işletme ekonomisi alanında Paşabahçe- Şişecam'ın Düzcam Grup Başkanı Gülsüm Azeri'ye ödülünü İzmir Valisi Cahit Kıraç verdi. AVM modeli ile İdol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Acıtaş, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu verdi. Turizm ve otelcilik alanında Kaya holding A.Ş'nin Onursal Başkanı Burhanettin Kaya'ya ödülünü Gazeteci Yazar Öcal Uluç verdi. Marka Yaratma dalında ödüle layık görülen Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı adına ödülünü İzair Genel Müdürü Gürol Yüksel, Çetin Gürel'den aldı. Çağdaş yerel yönetim alanında "sakin şehir' ile Seferehisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi.

"35 İzmir 35 Proje" ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a ödülünü, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura verdi. Özfatura, "Çetin Gürel'in yaşadığı sıkıntıları biliyorum. Türkiye'de tarafsız ve ciddi gazetecilik yapmak çok zor. Bakan'ın İzmir'den milletvekili olması kentimiz için şans olmuştur. İzmir'in bu tür müteşebbis, seri karar veren insanlara ihtiyacı var. Bir avuç istemezükçü yüzünden İzmir'e icraat yapmak 110 metre engelli koşmaktan zordur. Bir avuç gürültücü insan İzmirli'nin haklarını ve şanslarını yok ediyor. İzmir'i sevenler istemezüklerden daha etkili olmalı." dedi.

Bakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Gözlem Gazetesi'nin 20 yılık bir geçmişi var. Ben eskiden beri bilen biri değildim. Çok yakın zamanda Çetin Bey'le tanıştım. Böyle bir ödül olduğu bilgisini kendisinden öğrendim. 2002'de göreve geldiğimizde kendime bir sıfat buldum "amele bakanıyım' diye. Bu sıfattan onur ve gurur duydum. 75 milyon insanın hizmetinde olmak onların derdine derman olmak bana göre mutlulukların en büyüğüdür. Ülkemizde hizmet eden taş üstüne taş koyan ülkemizi büyük Ata'nın işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine getirmek için gayret eden kafa ayıran emek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Dokuz yıl görev süresi herkese nasip olmaz önemli bir süre. Ulaştırma bakanlarının görev süresinin ortalama sekiz ay olduğunu düşünürsek hakikaten fena süre değil. Mahkeme kadıya mülk değil diye bir tabir var. Önemli olan hoş bir seda bırakmak. Vatandaşın yapılan işleri anacağını biliyoruz. 60 noktaya uçuş yaparken bugün 180 noktaya uçuş yapabiliyoruz. Türkiye'de 15 milyon vatandaş, uçakla tanıştı. Üç noktaya sıkışan merkezleri 15 merkeze 47 havalimanına yaydık. İç hatlarda yolcu sayısı, 8.5 milyondan 58.5 milyona çıktı. İzmir için 2020 EXPO hedefiyle yola çıkan İzmir için yapılması gereken çok iş var. Onu görevimizin bir parçası olarak görüyoruz. İzmirliler'in bize duyduğu güvenin bir sorumluluğu olarak da görüyoruz. Ödül işi iyi. Tenkitte cömert ama övmede cimriyiz. Bu başarıların görülmesi bizi gururlandırıyor ama sorumluluğu da artırıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Yüksel Çetin Swissotel Efes Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title