Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Güncelleme:

Bakan Zeybekci, "Cumhuriyetimizin 100. yılında, inşallah Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği o muasır medeniyetin de çok daha ilerisine geçeceğiz." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. yılında, inşallah Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği o muasır medeniyetin de çok daha ilerisine geçeceğiz" dedi.

Bakan Zeybekci, ziyarette bulunduğu Güney İlçesinde belediye meydanından halka hitap etti.

Türkiye'de ekonomik kalkınma seferberliğinin başladığını ifade eden Zeybekci, 2023 hedefleri doğrultusunda adımlar atıldığını belirtti. 2013 yılı sonu itibariyle dış gelirin 201 milyar dolar olduğunu belirten Zeybekci, Türkiye'nin artık koşması gerektiğini belirterek, "152 milyar dolar olan ihracat bu sene minimum 166 milyar dolara çıkaracağız. Bunu hep beraber yapacağız" dedi.

Zeybekci konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye için artık bu güne kadar hep söylendi o hamaset, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ne sömürdüler, 'Atatürkçülük, laiklik' diye. Öyle hamasetle Atatürkçülük olunmuyor. 'Atam izindeyiz' diyerek izinde olunmuyor. Atatürk'ün gösterdiği o muasır medeniyet seviyesinin üzerine ileriye doğru bu millet nasıl götüreceksin onu anlat diyoruz. Biz hedef 2023 dedik. Cumhuriyetimizin 100. yılında inşallah Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği o muasır medeniyetin de çok daha ilerisine geçeceğiz."

Bazı kesimlerin ülkede birlik ve berberlik olmaması, kardeşliğin devam etmemesi, siyasi ve ekonomik istikrarsızlık olmasını istediklerini savunan Zeybekci, "Faizlerin yüzde 7 bin olduğu, enflasyonun yüzde 150 olduğu ihracatın, istihdamın, işin, aşın durduğu, esnafın siftah etmediği günler yeniden gelsin, onları gün doğsun istediler. Millet onlara cevabını verdi, millet iradenin ve yetkinin kimde olduğunu onlara bir daha hatırlattı" diye konuştu.

- "İhracatımız rekor kırıyor"

Milletin Türkiye'nin istiklali ve istikbali için üzerinize düşeni yaptığını ifade eden Zeybekci, sıranın hizmet edecek olanlara geldiğini söz dönemlerini bırakıp hizmete devam edeceklerini belirtti.

Ülkede dostluğu, birlik ve beraberliği, kardeşliği pekiştirerek devam ettireceklerini kaydeden Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Millete ve millet iradesine ihanet edenlerden, demokrasi ve hukuk içerisinde kalmak şartıyla bunun hesabını soracağız. Aklını, ruhunu ve vicdanını bir yerlere emanet edenlere, bu ülkenin en mahrem toplantıyı dinleyip dünyaya peşkeş çekenlere, yıllarca bu milletin Cumhurbaşkanını, Başbakanını dinleyip servis edenlerden, bu milletin onuru olan MİT'i dünyaya rezil etmek için Adana'daki o tırları durduranlardan bunların hesabı sorulacak. Onların istemesine rağmen, istedikleri hiçbir şey olmadı. İhracatımız rekor kırıyor, dış ticaret açığı darılıyor, istihdam, üretim, ticaret artıyor. Biraz durgunluk oldu, göreceksiniz nisandan itibaren her şey değişmeye başlayacak, zaten başladı. Maalesef birileri bunu duyurmak için özel gayret gösteriyor, Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşlarının söylediklerine zerre miktar itibar etmeyin. Türkiye, eski Türkiye değil."

Bakan Zeybekci, halka hitabının ardından belediye meydanında zeybek oynadı. Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan'ı makamında ziyaret eden Zeybekci, daha sonra Çivril ilçesinde Cumhuriyet Caddesi'nde halka hitap etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Denizli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title