Haberler

Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever: "Hedefimiz 150 Milyar Dolar"

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, "İhracatımız 36 milyar dolardan 2011 yılı sonu itibarıyla 136 milyar dolara olmuştur."

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, "İhracatımız 36 milyar dolardan 2011 yılı sonu itibarıyla 136 milyar dolara olmuştur. Hedefimiz de bu yılsonu itibarıyla 150 milyar doları yakalamaktır. Bu güzel gelişmeler istikrarın ve güvenin nasıl sağlandığının en büyük ispatıdır" dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin'in Mut ilçesinde Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda AK Parti İlçe Başkanı Ali Önder ve yönetimi, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Başkanı Murat Orhan, Kaymakam Mustafa Şahin ve hemşerileriyle bayramlaştı.

Dünyada ülkelerinin yaşadığı sorunlara, zulümlere ve sıkıntılara rağmen Türkiye olarak barış, huzur ve güven ortamında bayramın kutlandığını belirten Sever, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 2002 yılından bu yana güven ve istikrar tesis edildi. Ülkemiz bugün Avrupa ülkelerinin ve gelişmiş Ülkerlerin kıskandığı gelişme hamlelerini geliştirdi" dedi.

"Bu huzur, güven ve istikrar sayesinde gelişme sahibi olduk" diyen Sever, "Ekonomide, sanayide, yatırım hamleleri, eğitim, sağlık ve ulaşım alanında kaydetmiş olduğumuz kalkınma hamlesi bugün dünyada göz kamaştırıyor. Neredeydik nereye geldik diyen Sever, 2002 yılında 230 milyar dolar olan milli hasılamız 2011 yılı itibarıyla 772 milyar dolar olmuştur. Nereden nereye geldiğimizi hiç unutmayacağız. Kişi başına düşen milli gelirimiz 3 bin 500 dolarken 10 bin dolara çıkmıştır. İhracatımız 36 milyar dolardan 2011 yılı sonu itibarıyla 136 milyar dolara olmuştur. Hedefimiz de bu yılsonu itibarıyla 150 milyar doları yakalamaktır. Bu güzel gelişmeler istikrarın ve güvenin nasıl sağlandığının en büyük ispatıdır" dedi.

2023 hedefini hatırlatan Sever, "500 milyar dolar ihracat 2 trilyon dolar milli gelir kişi başına 25 bin dolar gelir hedefliyoruz. 2002 den 2011 yılına kadar yapmış olduğumuz bu kalkınma hamlesini dikkate alırsak bunlar son derece gerçekçi hedefler" diye konuştu.

"Mut halkı olarak ihracat hamlesine ihracat desteğine kayısı, zeytin ve zeytinyağı ihracatında üzerimize düşeni yaptık" diyen Sever, "Daha fazlasında yapmaya devam edeceğiz. Mut Belediye Başkan'ı Murat Orhan, başkanlık döneminde Mut'un ihtiyaçlarını proje ile önümüze koydu bizde gerekeni yaptık şimdiden hizmetlerimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Sever Murat Orhan Mersin Mut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title