Haberler

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever Çin'de Temaslarda Bulundu

Ekonomi Bakanı Yardımcısı Mustafa Sever, Çin'in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de düzenlenen 3'üncü Avrasya Sergisine katıldı.

Ekonomi Bakanı Yardımcısı Mustafa Sever, Çin'in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de düzenlenen 3'üncü Avrasya Sergisine katıldı.

Sever, temasları çerçevesinde Türk-Çin ortak yatırımlı çikolata ve gofret fabrikasının açılışını yaptı. Fabrikanın açılışında konuşan Sever, coğrafi olarak uzak, ancak kültür olarak yakın olan bu coğrafyada Türk-Çin ortak yatırımıyla kurulan fabrikanın açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fabrikanın, Türk yatırımcıların bölgeye olan ilgisini göstermesi açısından önemli olduğuna dikkati çeken Sever, "İnanıyorum ki başta Uygur Özerk Bölgesi olmak üzere Çin'de bu ve benzeri yatırımlar önümüzdeki dönemde artarak devam edecektir" diye konuştu.

Sever, Türk-Çin ortaklığı ile bölgeye yapılan yatırımın, mevcut konjonktürün doğru değerlendirilmesinin sonucu olduğunu söyleyerek, bu fabrikanın, diğer Türk yatırımcılar için de örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Çin ile iş birliğini bu bölgede de sürdürmek istediklerini söyleyen Sever, "Çin ile sürdürmekte olduğumuz sıcak ekonomik ve ticari ilişkilere halel getirmeden Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan kardeşlerimiz için en iyiyi temin etme arzusundayız" ifadelerini kullandı.

Urumçi'de birkaç ay önce kurulan "İkinci Köprü" adlı alışveriş merkezinin de bölgede Türkiye adına önemli bir gelişme olduğuna değinen Sever, yakın zamanda Kaşgar ve Hotan bölgelerinde de girişimcilerin yeni Türk ticaret merkezlerini açma hazırlığında olduğunu sözlerine ekledi.

Sever'e temasları sırasında Çinli yetkililerin yanı sıra Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli ve bazı iş adamları eşlik etti. - Pekin

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Mustafa Sever Avrasya Uygur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title