Haberler

Ekinci'den Hakkındaki İddiaya Yanıt

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, hakkındaki 'usulsüzlük yaptı' iddialarına 'Yargı önünde hesaplaşacağız' şeklinde cevap verdi.

CHA, ihaleye fesat karıştırma ve görevini kötüye kullanma suçlamasıyla Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı'nın Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istediği yönünde haber servis etti. Ekinci de, rantçılara engel oldukları için hedef olduklarını belirterek, yargı sürecinin sonunda yine yargı önünde hesaplaşacaklarını aktardı.

Cihan Haber Ajansı (CHA) dün abonelerine, Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığının, ihaleye fesat karıştırma ve görevini kötüye kullanma suçlamasıyla Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istediği ve Bakanlığın, ön inceleme için Şanlıurfa Valiliği'ni görevlendirdiği yönünde bir haber servis etti. Haberin yayınlanmasının hemen ardından Eyyübiye Belediyesi'nden de yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

CHA'nın iddialarını yalanlayan Başkan Ekinci, daha önce hakkında soru önergesi veren CHP'li Tanal'ı da kattığı basın açıklamasında şunları kaydetti: "Belediyemizce yapılan işlemler ve özellikle ihaleler konusunda, şeffaflık, hukuka uygunluk ve eşitlik ile rekabet ilkelerine uygun olarak davranmaktayız. İhale işlemleri, idari işlemler olup bunlara ilişkin itirazları olanların ihale işlemlerini idari yargıya taşıyarak haklarını aramaları mümkün iken, bunun yerine isimsiz şikayet dilekçeleri ve ihbarlarla gerçeğe aykırı beyanlar ile kurumları harekete geçirme yolunu seçmektedirler. Gerek haberi veren Cihan Haber Ajansı ve gerekse Mahmut Tanal isimli vekilin haber metninde yer alması, konuya ilişkin yıpratma girişimlerinin hangi akıl sayesinden ortaya çıktığını net bir biçimde göstermektedir.

Bazı kimselerin, şahsi taleplerine karşı hep dik durduk ve durmaya devam edeceğiz. Bulanık suda balık avlama meraklısı kimselerin bu gerçekten uzak şikayet ve ihbarları gerekli idari ve adli mercilerce incelenip, sonuca bağlandıktan sonra, bu iftiracılar hakkında gerekli işlem başlatılacaktır. Nitekim, Mahmut Tanal isimli vekil hakkında, daha önceki iddialarına dönük olarak suç duyurusunda bulunulmuştu, bu konunun da önceki iftiralarında takipçisi olacağız. Kendi grup ve şahsı menfaatleri çerçevesinde yönetmek isteyen rantiyecilere, ırkçılık yaparak belediye başkanlığımızı halen hazmedemeyenlere, faydalı işler yapmamızı engellemek için suni gündemler oluşturan halk düşmanlarına Belediyemizi teslim etmeyeceğiz. Bize gerçeğe aykırı isnatlarda bulunanlara ve bunu haber yapanlara bakınca ne kadar da doğru yolda olduğumuz görüyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cihan Haber Ajansı Mahmut Tanal Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title