Haberler

Ek Bilgilerle) - Şişli'de Hdp'li Gruba Polis Müdahalesi

HDP, Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını Şişli Camii önünde protesto etti.

HDP, Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını Şişli Camii önünde protesto etti. Eyleme, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Milletvekilleri Hüda Kaya, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan da katıldı. Eylemde polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlenirken, grup sık sık slogan attı ve pankart açtı.

"ZENGİNLE FAKİR ARASINDAKİ ADALETİ SAĞLADILAR"

Burada bir konuşma yapan Yüksekdağ, Gültan Kışanak ve Fırat Anlı yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin AKP Belediyelerinden eksiği olmadığı gibi fazlası olduğunu söyledi.

Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Onlar AKP Belediyelerinin halka götürmediği hizmeti kıt kanaat olanaklarla götürme direnişi sürdürdüler. Halka eşit ve adil bir hizmet götürmek için mücadele yürüttüler. Diyarbakır'da kadın ve erkek arasındaki hizmet eşitliğini sağladılar. Zenginle fakir arasındaki adaleti sağladılar. Onların fazlası insanlıkta fazlalıktır. Ama eksikleri var. Örneğin hırsızlık yapamıyorlar. Örneğin yolsuzlukta eksikler. Rüşvetçilikte adam kayırmakta eksikler. Dün bir KHK çıkardılar. Yine binlerce öğretmeni, sağlık çalışanını, kamu çalışanını görevden aldılar. Binlerce akademisyeni görevden aldılar. Basın kuruluşlarını kapattılar. Türkiye'de kamusal alan bırakmadılar. Ama biz bu felakete rağmen AKP-Saray adı verilen bu felakete rağmen kendisini üretebilecek bir halkız. Kendisini yeniden yaratabilecek bir halkız. Bunu unutmasınlar. 80 darbesinin başarmadığını, 90'daki darbecilerin başaramadığını onlarda asla başaramayacaklar. Yenilecekleri bir savaşa girdiler. Halka karşı savaş açan kazanamadı, kazanamayacak."

"BASIN ÖRGÜTLERİNİ KAPATTILAR"

Kesintisiz eylem ve kesintisiz mücadele seferberliğinde olduklarını belirten Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Şunu çok iyi bilsinler; Daha yeni başladık. Bizim mücadelemiz her gün yeniden başlamak mücadelesidir. Bunu kimse unutmasın. Bu kesintisiz direniş ve mücadele bizim yeni başlangıcımızdır. Hergün sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Ev ev, kapı kapı, sokak sokak sesimizi sözümüzü duyurmaya devam edeceğiz. Artık halkın çağlayan selinin önünde duramayacak bu diktatör zihniyetliler. Basın örgütlerini kapattılar. Sesimizi sözümüzü duyurmuyorlar. Ama şunu da unutmasınlar o ses düğmelerini açıp kapatmakla televizyonların, radyoların o yayın düğmelerini açıp kapatmakla bizim sesimizi açıp kapatamazlar. Bizim sesimizin düğmesi yok. Her yerde ses olacağız. Bütün yaşam ve emek alanlarında hiç bir ayrım gözetmeden demokrasiye inanan bu ülkenin geleceğine inanan işçinin emekçinin haklının davasına inanan eşitli ve adalet isteyen bütün kardeşlerimizle birlikte tek vücut olacağız ve çalışacağız."

EYLEMİN ARDINDAN POLİS MÜDAHALESİ

Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından meydanda toplanan grup dağılmaya başladı. Polisin dağılım sırasında "Slogan atmayın" uyarısını dinlemeyen gruba, polis plastik gaz mermileri ile müdahale etti. Grup daha sonra ara sokaklara kaçtı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filiz Kerestecioğlu Fırat Anlı Hüda Kaya Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title