Haberler

Eğitimciler Sosyal Medyada Olmalı

202-2013 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul müdürleriyle birlikte yaptığı değerlendirme toplantılarına anadolu lisesi müdürleriyle devam edildi.

Daha önceki toplantılardan farklı olarak bölge bölge yapılacak toplantıların ilki Yıldırım, Gürsu, Kestel ve İnegöl ilçelerinde bulunan 17 fen, anadolu ve öğretmen lisesinin okul müdürlerinin katılımıyla Yıldırım İlçesi'ndeki Makbule Atadan Anaokulu'nda gerçekleştirildi.

Sona eren eğitim öğretim yılının geniş bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yıl boyunca yapılan proje ve faaliyetlerle ilgili görüşlerini aktardı. Hep Birlikte Başarılı Olalım Projesi'nin tüm unsurlarıyla uygulanmasının ve bunun takibinin başarıyı arttırdığını belirten Gülsar, her okulun AB projelerine muhakkak katılmasını ve öğretmenlerin en az bir yabancı ülkeye gitmesini istediğini söyleyerek, bunun öğretmenlerin kendilerini yenilemelerine katkı sağlayacağını belirtti. Bu anlamda Eğitim Günleri adıyla başlatılan panellerin öğretmenler arasında memnuniyetle karşılandığını söyleyen Gülsar, klasik öğretmen ve öğretme anlayışından sıyrılmak gerektiğini, eğitim teknolojilerinin kullanılarak diğer ülkelerde bunun nasıl yapıldığının araştırılmasının ve öğretmenlerin buna adapte olmalarının önemini belirtti.

Bursa'nın hayırseverler yönünden şanslı illerden olduğunu belirten Gülsar, hayırsever desteğiyle 2500 derslik yapıldığını söyleyen ve okul ve derslik açığını hayırseverler yoluyla giderilmesinin yollarının araştırılmasını isteyen Gülsar, Büyükşehir Belediyesi'nin şimdiye dek 30 okula spor salonu yaptırdığını, hedefin 100 spor salonu olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan okul müdürlerinin, öğretmenlerin sosyal medyada bulunmalarının seviyeyi yükselteceği; öğrencilerin görüşlerini paylaşmasının aslında teşvik edilecek bir husus olduğunu belirtmeleri üzerine Gülsar, bu konunun günümüzde çok büyük bir kitleye ve ekti gücüne ulaştığını söyledi. Gülsar, öğretmenlerin bu paylaşım sitelerinden şiir, hikaye, makale v.s. paylaşıp, ödevleri bu yolla vermesinin ve öğretmenlerince görülüyor olmanın paylaşılan şeylerin kalitesini arttıracağını da belirtti.

Birçok teknolojik gelişmeye rağmen kimsenin öğretmenin yerini dolduramayacağının anlaşıldığını belirten Gülsar, öğretmenliğinin değer ve itibarının her geçen gün artacağını belirtti.

En büyük eksikliklerden birinin değerlendirmenin ölçmenin peşi sıra gelmemesi olduğunun altını çizen Gülsar, sınavlarla bilgisi ölçülen öğrencinin eksik ve zayıf yönlerini takviye edici çalışmaların yapılmasını istedi, rehber öğretmenlere bu konuda büyük görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Okul müdürlerinin hepsini tek tek dinleyen, çok geniş perspektifte belirtilen görüş ve önerilerini not alan Gülsar, bazı sorunların müfredatla ilgili olduğunu belirtti. Okul müdürlerinin okullarındaki uygulamaları paylaşmalarının başlı başına bir proje olduğunu belirten Gülsar, okul müdürlerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Atilla Gülsar Kestel Gürsu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title