Haberler

Ege Tarım, Sera Ve Hayvancılık Fuarı Sektöre Kapılarını Açtı

Güncelleme:

Tarım ve hayvancılık sektörünü bir araya getiren 14. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, Denizli protokolü eşliğinde gerçekleşen tören ile kapılarını ziyaretçilerine açtı.

EGS Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen açılışa Denizli Valisi Hasan Karahan başta olmak üzere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, Denizli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdinç Gündüz ve daha birçok sektör temsilcisi katıldı.

Türkiye'nin 5. Büyük Tarım Fuarı

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan "Orion Fuarcılık olarak Türkiye tarım sektörünün en büyük ve en önemli buluşma noktası olma hedefimiz doğrultusunda, bütün çalışmalarımızı ülkemizin ve dünyanın en önemli tarımsal markası haline gelmesi amacıyla yürütmekteyiz. Çünkü biliyoruz ki hem ülkemizin, hem başta Denizli olmak üzere tüm Ege bölgemizin büyük tarımsal potansiyeli böyle bir fuarı hak ediyor. Yepyeni teknolojileri getirme konusunda İzmir'de Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın en büyük dördüncü, dünyanın ise en büyük 6'ncı fuarını geçtiğimiz günlerde dünya çapında 2000 ünlü marka ile gerçekleştiren Orion Fuarcılık, orada edindiği yepyeni teknoloji firmalarını Denizli Fuarında da Denizli Tarım Sevdalılarının ayağına getirdi. Bu olay çevre il tarım fuarlarının asla erişemeyeceği bir hedeftir. " dedi. Firma sayısı ve fuar alanı açısından Denizli Tarım Fuarı'nın Türkiye'nin 5. sıradaki tarım fuarı olduğunu ifade eden Tan, "Orion Fuarcılık olarak tarafımıza gelen kalite yükseltici her türlü öneriyi dikkate alıyoruz. Fuarımızın kalitesini düşürecek her türlü telkin ve baskıları asla kabul etmeyerek sizlere hizmet verme yolunda büyük bir gurur ve onurla yürüyoruz. " diye konuştu.

Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici ise; "Büyük emekler vererek hep el ele, gönül gönüle bugünlere getirdiğimiz Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarımızın 14.sünü açmanın bugün büyük bir heyecanını yaşıyoruz. Bu fuara, başladığı günden beri emek ve destek veren tüm tarım gönüllerine teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Fuarımızın bölgemize ve tüm tarım sektörüne hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Erkaya; " Denizli Tarımda Türkiye'nin Lokomotif Şehridir."

Tarımın dünyanın kritik ve stratejik sektörlerinden biri olduğunu ifade eden Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, "Bitkisel ve hayvansal üretim sektörü, sosyal ve ekonomik açıdan tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve ilimiz için de hiçbir zaman göz ardı edilmeyecek bir öneme sahiptir. Coğrafi konumu nedeniyle Denizli; bitkisel ve hayvansal üretimde iş gücü, iklim ve ekonomik özellikleri bakımından birçok ülkede olmayan değerlere sahiptir. Denizli turizmde olduğu gibi tarımda da ülkemizin lokomotif bir şehri olmayı başarmıştır. Tarımın parlayan yıldızı Denizli'de, böylesi önemli organizasyonların yapılmasında katkı sağlayan başta Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Orion Fuarcılık olmak üzere, fuara katkı sağlayan tüm kurum, kuruluş ve katılımcı firmalara teşekkür ediyorum" dedi.

"Üreticinin Ve Sanayi Kuruluşlarının Fuarı"

Denizli'de tarım ve hayvancılık sayısal ve üretimsel anlamda ne kadar arttıysa Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı'nın da aynı hızla büyüyerek yoluna devam ettiğini dile getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan; "Denizli fuar alanında en etkin ve istikrarla devam eden fuar, tarım fuarımızdır. Başladığı günü biliyoruz. Ve 14. yılında yine hep beraber gerçekleştiriyoruz. Her seferinde daha da gelişerek devam ediyor. Bunun için Orion Fuarcılık'a teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu. Denizli'nin her ne kadar sanayi ve turizm şehri gibi gözükse de aynı zamanda güçlü bir tarım şehri olduğunu belirten Zolan; "Bu fuar ile tarımsal gücü arttırmaya vesile olmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini noktaladı.

"Şimdi Çalışma Vaktidir"

Denizli Valisi Hasan Karahan ise "Bu yıl 14. kez gerçekleşen Denizli Tarım Fuarımız daha da büyüyerek yoluna devam edecek. Denizli'miz tarım konusunda çok ciddi mesafeler aldı ve daha da alacak. Çiftçilerimiz yaptığı işi aşkla, şevkle yapıyor. Dolayısıyla da bereket geliyor. Tarımı, Denizli'de en iyi şekilde zirveye ulaştıracağız. Şimdi çalışma vaktidir. Çiftçimizin yüzü gülecek inşallah" dedi.

Her yıl katılımcı sayısını katlayarak artıran ve bu yıl 214 firma katılımıyla kapılarını açan Denizli Tarım Fuarı'na 5 gün boyunca 20 ilden binden fazla otobüs ile çiftçilerin ulaşımı sağlanacak. Bu vesileyle 200 bini aşkın ziyaretçinin fuara ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar, katılımcı ve

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhammet Subaşıoğlu Osman Zolan Türkiye Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title