Haberler

Efe Boz Davasında Mahkemeden "Bilirkişi" Kararı

Güncelleme:

Anaokulu öğrencisi Efe Boz'un okul tuvaletindeki lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davanın 9.duruşması görüldü.

Anaokulu öğrencisi Efe Boz'un okul tuvaletindeki lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davanın 9. duruşması görüldü. Mahkeme, sanıkların olaydaki kusur durumlarının incelenmesi için hukukçu, inşaat mühendisi ve iş güvenliği uzmanından oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından dosyanın incelenmesine karar verdi.

13 Mayıs 2010 tarihinde, Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu'ndaki lavabonun üzerine düşmesi sonucu 6 yaşındaki Efe Boz'un hayatını kaybetmesine ilişkin Anadolu 28. Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada inşaat ihalesini üstlenen firmanın müdürü tutuksuz sanıklar Aslan Yavuz Haberdar, Yalçın Kaya ve Murat Kılıç duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya müşteki taraf Efe Boz'un annesi Nurdan Boz, babası Kemal Boz ve ailenin avukatı katıldı.

"TAKSİR DEĞİL OLASI KASIT VAR"

Duruşmada söz alan Boz ailesinin avukatı Hasan Girit, okul müdürünün olası kast diğer sanıkların ise taksirle adam öldürme suçunu işlediklerini belirterek, "Olaydan sonra suç delilleri de ortadan kaldırılmıştır. Taksirden söz etmiyoruz, olası kast var. Okul müdürü asıl sorumludur. Okullar Alibabanın çiftliği haline geldi. İdarenin yüzsüzlüğü de var. Çocuk yaramazdı deniliyor" dedi.

"ENDİŞENİZ OLMASIN BU RAPOR GEREKLİ"

Olay tarihinde okul müdürü olan Mustafa Katırcılar'ın avukatı ise bir bilirkişi incelemesi talebinde bulundu. Avukat, tüm sanıkların kusur durumunun incelenmesi konusunun bu raporla aydınlatılmasını istedi. Mahkeme, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan inceleme sonucunda okul müdürü, yönetici ve öğretmenler hakkında farklı kusurlarının olduğunu belirterek, dosyanın bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi. Hakim İbrahim Fikri Talman, Boz ailesine dönerek, "Bilirkişilere gerekli uyarılarda bulunacağım. O konuda endişeniz olmasın. Sağlıklı bir sonuç alabilmemiz için bu rapor gerekli" dedi. 8 sanığın olaydaki kusur durumlarının incelenmesi için hukukçu, inşaat mühendisi ve iş güvenliği uzmanından oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından dosyanın incelenmesine hükmedilerek duruşma ertelendi.

Duruşma sonrasında konuşan Efe Boz'un annesi Nurdan Boz, "Haziran'ı sabırla bekliyorum. Suçluların ceza almasını, yüzümün buradan gülerek çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Kaya Dumlupınar Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title