Haberler

Efe Boz Davası'nda Bir Belge Duruşmayı Erteletti

Güncelleme:

Maltepe'de okul tuvaletinde 4 yıl önce hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz'un ölümüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Maltepe  Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun tuvaletinde 4 yıl önce lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz'un ölümüne ilişkin 8 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

OĞLUNUN INI ELİNDEN DÜŞÜRMEDİ

Kartal'da Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 15. duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan taşeron firmanın müdürü Yalçın Kaya ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, Efe Boz'un annesi Nurdan Boz ve baba Kemal Boz da hazır bulundu. Anne Nurdan Boz, duruşma boyunca küçük Efe'nin çerçeveli fotoğrafını elinden düşürmedi.

"AİLENİN ÇABASINI KUTLUYORUM"

Duruşmada söz alan ailenin avukatı Hasan Girit, sanıkların cezalandırılmasını talep ederek, olayın "bilinçli taksirle" meydana geldiğini belirtti. Söz alan okul müdürü Mustafa Katırcılar'ın avukatı Hasan Dikmen de, "Efe Boz gibi, diğer çocukların da boşuna ölmemesi için ailenin çabasını kutluyorum. Çok çaba gösteriyorlar" dedi.

HAKİM: SON CELSE NEDEN BELGE SUNDUNUZ?

Sanıklardan taşeron firmanın müdürü Yalçın Kaya'nın avukatı Celal Budakoğlu ise, müvekkilinin sanıklardan mühendis Murat Kılıç ile sözleşme imzaladığını, ellerinde inşaatın teknik sorumlusunun Kılıç olduğunu belirtir bir belge olduğunu kaydetti.

Olayda Yalçın Kaya'nın sorumlu olmadığını söyleyen avukat Budakoğlu, "Mahkemeye sunduğumuz ortaklık ve sorumluluk sözleşmesinde, sorumluluğun Murat Kılıç'a ait olduğu görülecektir. Yalçın Kaya'nın olayda herhangi bir kusuru olmadığı açıktır" dedi.

Mahkeme hakimi ise, bu celsenin "karar celsesi" olduğunu ifade ederek, "Böyle önemli bir davada, son celse neden bu belgeyi sundunuz? 3 yıldan fazla bu duruşma sürüyor" diye konuştu. 

Sanık Yalçın Kaya ise, belgeyi bugüne kadar hatırlamadığı için mahkemeye sunamadığını belirtti. Sanık avukatı Budakoğlu, "Sanık idam edilceği zaman bile yeni delil ortaya çıkabilir" şeklinde savunma yaptı.

HUKUKİ DURUMDA DEĞİŞİKLİK YARATABİLİR

Mahkeme de, belgenin taşeron firma müdürü Yalçın Kaya ve mühendis Murat Kılıç'ın hukuki durumlarında değişiklik yaratma olasılığı bulunduğunu vurgulayarak, yeniden değerlendirme yapabilmek için duruşmanın gelecek haftaya ertelenmesine karar verdi.

Duruşma sonrası, Efe Boz'un annesi Nurdan Boz sanık avukatına dönerek, "Sizin evladınız yok mu, uykularımız kaçıyor her celse" diye tepki gösterdi. Annenin bu sırada gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

SAVCI 3 SANIĞA CEZA, 5 SANIĞA BERAAT İSTEMİŞTİ

Geçen celse mütalaasını sunan savcı, sanıklardan taşeron firma müdürü Yalçın Kaya, anasınıfı öğretmeni Gökçen Gökalp ve okul müdürü Mustafa Katırcılar'ın "taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmalarını talep etmişti. Savcı, diğer 5 sanığın ise beraatını istemişti.

İDDİANAMEDEN

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 6 yaşındaki Efe Boz'un, 12 Mayıs 2010 tarihinde okulun tuvaletindeki lavabonun boğazını kesmesi sonucu öldüğü belirtiliyor.

İddianamede, Okul Müdürü Mustafa Katırcılar, yardımcıları Pınar Tan Aslan ve Fatma Metin ile ana sınıfı öğretmeni Gökçen Gökalp'in görevi ihmalden 2 yıla kadar, inşaat firması sahibi Aslan Yavuz Haberdar, kontrolör Halim Cüneyt İşyar, taşeron firmanın müdürü Yalçın Kaya ve mühendis Murat Kılıç'ın da taksirle ölüme neden olmaktan 3 yıldan 6 yıla kadar hapisleri isteniyor.

Efe Boz'un ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda ise, taşeron firmanın müdürü, ihaleyi alan firma yetkilisi, kalite kontrol görevlisi, okul müdürü ve anasınıfı öğretmeni "asli kusurlu" bulunurken, taşeron firmada mühendislik yapan Murat Kılıç ve okulun Müdür Yardımcısı Pınar Tan Aslan ile Fatma Metin'in de görev ve sorumlulukları belirlenemediği için kusurlu görülmediği belirtilmişti.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Yalçın Kaya Dumlupınar Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title